Vzpruha pro Piešťany. Na letišti se budou servisovat nákladní Antonovy

Stojánka Letiště PiešťanyStojánka Letiště Piešťany

Piešťanské letiště uzavřelo smlouvu se dvěma nákladními společnostmi.

Na letišti v Piešťanech se budou servisovat letadla dvou nákladních leteckých společností. Vedení letiště podepsalo nájemní smlouvy s firmami Vulkan Air a Swift Solution Atlantic. Obě si na letišti zřídí základnu na opravu a údržbu svých flotil. Smlouvy jsou platné předběžně do konce roku 2023, mohou však být prodlouženy.

„Se třetí společností o podobné smlouvě aktivně jednáme. Letišti to přinese další pohyby a ve spojitosti s tím i výnosy. Je to pro nás důležité zejména mimo letní sezónu. Věřím, že v budoucnu budeme nabízet ještě více nákladních letů z Piešťan, které využívají například firmy v automobilovém průmyslu,“ uvedl výkonný ředitel Letiště Piešťany Bohumil Klečák.

Nová spolupráce se na provozu v Piešťanech již plně projevila, v jednu chvíli parkovalo na letištní stojánce až pět nákladních Antonovů. Aktuálně tam podle serveru Flightradar24 stojí tři Antonovy An-12 ukrajinské nákladní letecké společnosti Cavok Air.

Piešťanské letiště nacházející se v trnavském regionu odbavilo během uplynulé letní sezóny 45 letů do turecké Antalye. Spojení využilo přes 13 tisíc pasažérů. Oproti sezóně roku 2019 se jednalo o nárůst asi o 2,5 tisíce cestujících.

Tagy Antonov Cavok Air Letiště Piešťany Piešťany PZY
9 komentářů