Další investice na letišti v Piešťanech. Vznikne zázemí pro všeobecné letectví za miliony eur

Investiční projekt AIRPARK Piešťany Foto: AIRPARK PiešťanyInvestiční projekt AIRPARK Piešťany Foto: AIRPARK Piešťany

Investiční projekt vznikl za účelem vytvoření zázemí pro provozovatele všeobecného letectví, Cirrus Training Centra.

Piešťanské letiště podepsalo další smlouvu na pronájem ploch ve svém areálu. Po uzavření dohody s firmami Vulkan Air a Swift Solution Atlantic na zřízení servisního zázemí pro letadla Antonov, se investoři Aircraft Managament, BTK Group a Cirrus Aircraft CZ zavázali, že na letišti postaví několik nových hangárů. Objekty následně poskytnou také k pronájmu. První mají být k dispozici již v létě příštího roku. Jejich součástí bude budou také administrativní a konferenční prostory.

Pro Letiště Piešťany se bude jednat o největší investici do jeho infrastruktury v posledních letech. „Věřím, že půjde o jasný signál pro další potenciální partnery, že s pokračováním intenzivního rozvoje letiště to myslíme vážně,“ uvedl ředitel Letiště Piešťany Bohumil Klečák. Projekt je rozdělen do čtyř etap, v rámci první fáze je plánovaná výstavba hangáru o rozloze zhruba 1100 m2 s vestavěnou administrativní částí.

„Vybudujeme tady nové hangáry se zázemím a zřídíme si zde základnu nejen pro naše letadla Cirrus, ale i pro ostatní ze segmentu všeobecného letectví,“ doplnil jednatel Aircraft Management Dobroslav Chrobák.

Letiště Piešťany poskytuje projektu podle investorů hned několik výhod, zejména z pohledu statutu mezinárodního letiště, dostatečné a zpevněné vzletové a přistávací dráhy, frekvence provozu, technického vybavení a v neposlední řadě možnosti využití přístrojového přiblížení. V budoucnu se očekává také zřízení dodávek a plnění palivem Avgas 100LL, JET A-1 a Natural 95.

Společnost Cirrus Aircraft Management je autorizovaný prodejce a druhý největší provozovatel letadel Cirrus Aircraft v Evropě. Aktuálně disponuje zázemím na letišti v Příbrami, investice v Piešťanech bude rozšířením její působnosti.

Investiční projekt AIRPARK Piešťany Foto: AIRPARK Piešťany

Investiční projekt AIRPARK Piešťany Foto: AIRPARK Piešťany

Tagy Cirrus Letiště Piešťany Piešťany PZY
1 komentář