Do Česka dorazil na testy FLIRT pro srbské železnice

Stadler FLIRT pro Srbija Voz. Foto: VUZStadler FLIRT pro Srbija Voz. Foto: VUZ

Jde již o třetí objednávku jednotek Stadler FLIRT od srbských železnic.

Do Zkušebního centra Výzkumného Ústavu Železničního (VUZ) dorazila další jednotka FLIRT od společnosti Stadler Rail. Tentokrát ve čtyřvozové podobě pro srbské železnice Srbija Voz.

O příjezdu informoval VUZ na sociálních sítích. Jde o jednu z osmnácti jednotek, které si srbský dopravce objednal. Premiéru si jednotka odbyla letos v září na veletrhu Trako v Gdaňsku.

Srbský dopravce je pro Stadler důležitým zákazníkem, ve dvou smlouvách odebral již 24 jednotek FLIRT. Poslední dodal výrobce loni. Vozidla z nové objednávky mají být nasazena do provozu s cestujícími v příštím roce. Stadler dodal do Srbska i dvoupodlažní jednotky KISS.

Hodnota zakázky na 18 jednotek je 112,3 milionu eur, Stadler v tendru nové vlaky porazil Alstom a Hitachi Rail.

Nové jednotky se vyrábějí v polském závodu Stadleru. Jsou 80,7 metru dlouhé, měří o 3,6 metru více než poslední jednotky pro srbského dopravce. Mají současně o 20 míst více (244) a také druhou toaletu.

Stadler FLIRT pro Srbija Voz. Foto: VUZJednotka Stadler Flirt pro Srbské železnice. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czJednotka Stadler Flirt pro Srbské železnice. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czJednotka Stadler Flirt pro Srbské železnice. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czJednotka Stadler Flirt pro Srbské železnice. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz
Tagy Srbija voz Stadler Rail
20 komentářů