Děčín mění koncept MHD, část zastávek bude na znamení

Autobus Mercedes Citaro v Děčíně. Foto: MMDecin.czAutobus Mercedes Citaro v Děčíně. Foto: MMDecin.cz

Novinka začne platit v červenci.

Dopravní podnik města Děčína od 1. července mění systém obsluhy některých zastávek v síti městské hromadné dopravy. Část jich bude na znamení.

O změně informoval dopravce na svých stránkách Podle dopravního podniku nemusí cestující na autobus při cestování mávat. „Vozidlo zastaví na zastávce, pokud se v prostoru zastávky viditelně nachází alespoň jedna osoba nebo již na zastávce stojí jiné vozidlo,“ uvedl dopravní podnik. V autobuse je před zastávkou na znamení nutné včas signalizovat řidiči přání zastavit vozidlo stisknutím tlačítka „Znamení k řidiči“ nebo jedním dlouhým stisknutím tlačítka „STOP“ nebo stisknutím „Předvolby otevírání dveří“. Před každou zastávkou na znamení na ni upozorňuje akustický hlásič).

Nově jsou na znamení tyto zastávky: Alusuisse, Armex, Boletice n. L., hřbitov, Desta, Ferox, Folknářská, Jalůvčí, rozc., Kamenná, Kovošrot, Křešice Loděnice, Lesní mlýn, Loubí, I, Loubí, II, Loubí, III, Loubí, IV, Na Skluzu, Na Stráni, Přípeř, U Přejezdu, Slovanka, U Kaple, U Hřbitova, U Tabule, Vodárna, Zotavovna

Dopravním podnikům zavedení zastávek na znamení šetří pohonné hmoty, nemusí se tak často rozjíždět, pokud na některých není žádný cestující.

Tagy Dopravní podnik města Děčína zastávky na znamení
7 komentářů