Další problém Boeingu. Letadlo United Airlines přistálo s chybějící částí trupu

Boeing 737-800 společnosti United Airlines v San Franciscu. Foto: Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons)Boeing 737-800 společnosti United Airlines v San Franciscu. Foto: Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons)

Případ řeší americký federální úřad civilního letectví.

Letadlo typu Boeing 737-800 v pátek přistálo na letišti Medford v americkém Oregonu bez části svého vnějšího pláště. Je pravděpodobné, že o panel na spodní části trupu poblíž místa, kde se vysouvá podvozek, přišlo za letu. O případu informují agentury AP a Reuters. Záležitostí se bude zabývat americký Federální úřad pro letectví (FAA). Stroje americké společnosti Boeing se v poslední době s problémy potýkají opakovaně.

Letadlo aerolinek United Airlines UA 433 ze San Franciska se 139 pasažéry a šesti členy posádky přistálo na letišti v jižním Oregonu v pořádku krátce před pátečním polednem. Během inspekce na letišti se ale přišlo na to, že postrádá panel vnějšího pláště. Z fotky, kterou Reuters označuje za dramatickou a která se objevila na sociálních sítích, se zdá, jako by se část panelu ulomila.

Letiště se následně dočasně uzavřelo, aby bylo možné na přistávací dráze a v okolí po panelu či jeho zbytcích pátrat. Nic se však nenašlo.

„Než se letadlo vrátí do provozu, uskutečníme důkladnou prohlídku a všechny potřebné opravy,“ uvedla letecká společnost v prohlášení, podle něhož se bude vyšetřovat také příčina incidentu. Během letu podle United Airlines kapitán stroje vyrobeného v roce 1998 nevyhlásil pohotovost, protože v té době nic nenasvědčovalo poškození.

Tagy Boeing 737-800 united airlines
30 komentářů