Další nehoda vlaku a nákladního auta. Po srážce na Znojemsku je zraněný strojvedoucí, další vlak narazil do stromu

Střet osobního vlaku Os 4505 s bagrem v Božicích u Znojma. Foto: Drážní inspekceStřet osobního vlaku Os 4505 s bagrem v Božicích u Znojma. Foto: Drážní inspekce

Provoz na trati je zastaven zhruba do 14. hodiny.

(aktualizace 18:18) Po necelých třech týdnech došlo na české železnici opět ke srážce s nákladním vozidlem. V 6:20 se srazil vlak s tahačem na přejezdu P7118 ve stanici Božice u Znojma na trati Břeclav – Znojmo. Po nehodě je zraněný strojvedoucí, motorový vůz řady 854 je velmi poškozen.

O události informovaly České dráhy na svém twitterovém účtu, potvrdila ji Drážní inspekce. „Došlo k vykolejení vlaku a zranění strojvedoucího. Zahajujeme vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy,“ uvedl generální inspektor Jan Kučera. Drážní inspekce odhadla škodu na 6,5 milionu korun.

Podle Českých drah byl lehce zraněn strojvedoucí, zhruba dvacítka cestujících vyvázla z mimořádné události bez zranění.  Záběry z nehody ukazují, že motorový vůz řady 854 je velmi poničen a je otázkou, zda ho budou České dráhy ještě vůbec opravovat i s ohledem na jeho stáří a blížící se konec provozu dopravce na této trati.

Přejezd je zabezpečen světly, je bez závor. Je umístěn před příjezdem do stanice Božice u Znojma ve směru od Znojma.

Provoz je zastaven v úseku Hodonice – Božice, jezdí náhradní autobusy. K obnovení provozu má dojít až zítra odpoledne. Na stejné trati v pondělí došlo k další komplikaci odpoledne, když v úseku Mikulov  – Sedlec narazil vlak do stromu spadlého do trati po bouřce. Provoz je také zastaven.

(původní informace z hlášení SŽ a Českých drah uváděly srážku s bagrem). 

Střet osobního vlaku Os 4505 s nákladním vozidlem v Božicích u Znojma. Foto: České dráhyStřet osobního vlaku Os 4505 s nákladním vozidlem v Božicích u Znojma. Foto: České dráhyStřet osobního vlaku Os 4505 s nákladním vozidlem v Božicích u Znojma. Foto: České dráhySStřet osobního vlaku Os 4505 s nákladním vozidlem v Božicích u Znojma. Foto: České dráhyStřet osobního vlaku Os 4505 s nákladním vozidlem v Božicích u Znojma. Foto: České dráhyStřet osobního vlaku Os 4505 s nákladním vozidlem v Božicích u Znojma. Foto: České dráhyStřet osobního vlaku Os 4505 s nákladním vozidlem v Božicích u Znojma. Foto: České dráhyStřet osobního vlaku Os 4505 s nákladním vozidlem v Božicích u Znojma. Foto: České dráhyStřet osobního vlaku Os 4505 s nákladním vozidlem v Božicích u Znojma. Foto: České dráhy
Tagy 854 Břeclav - Znojmo drážní inspekce nehody na přejezdech srážka vlaku s nákladním autem
110 komentářů