Čtvrtmiliardová modernizace další stanice metra. Opatov opraví SMP a Brema

Stanice metra Opatov. Autor: Ralf Roletschek – Vlastní dílo, FAL, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30516117Stanice metra Opatov. Autor: Ralf Roletschek – Vlastní dílo, FAL, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30516117

Dopravní podnik hl. města Prahy začne v příštích týdnech s další rozsáhlou modernizací stanice pražského metra. Na modernizaci stanice Opatov

Dopravní podnik hl. města Prahy začne v příštích týdnech s další rozsáhlou modernizací stanice pražského metra. Na modernizaci stanice Opatov na trase C už vybral dodavatele. Zakázku za 237 milionů korun bez DPH získalo sdružení firem SMP a Brema. Vyplývá to z údajů v registru smluv.

Smlouva je podepsána, během několika týdnů by mělo dojít k zahájení stavby,“ řekl mluvčí DPP Daniel Šabík. Podle něj bude probíhat modernizace stanice za provozu, nebude v ní tedy na rozdíl od oprav některých jiných stanic vyloučen provoz cestujících.

Stanice Opatov  funguje od roku 1980, původně existovala pod názvem Družby. I proto zde dojde ke kompletní modernizaci, například osvětlení, rozvaděčů, dlažeb, obkladů či izolace. Opatov se po modernizaci stane současně další bezbariérovou stanicí. Výtah z vestibulu bude zakomponován do pevného schodiště na nástupiště, podobně jako je tomu u stanice metra Chodov a Roztyly. Druhý bude zajišťovat přepravu z úrovně vestibulu do úrovně autobusových zastávek směr centrum. Oba výtahy jsou uvažovány pro transport v kapacitě dvou kočárků. Modernizace se nebude týkat západní části vestibulu, kde se počítá s modernizací jako se součástí případného budoucího developerského projektu.

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy dpp modernizace stanic metra Opatov trasa C
16 komentářů