České dráhy zahájily prodej síťové Jízdenky na léto. Cena výrazně vzrostla

Cestující ve vlaku Českých drah, ilustrační foto. Pramen: České dráhyCestující ve vlaku Českých drah, ilustrační foto. Pramen: České dráhy

Cestující mohou Jízdenku na léto využívat pro prázdninové cesty mezi 1. červencem a 31. srpnem.

České dráhy dnes zahájily předprodej tradičních síťových jízdenek na letní prázdniny, které nesou obchodní název Jízdenka na léto. Jízdenka nabízí během své platnosti možnost volného cestování spoji Českých drah. Cena pro letošek přitom výrazně vzrostla.

Základní cena sedmidenní jízdenky je 1 390 korun (loni byla 890 korun) a čtrnáctidenní jízdenky 1 990 korun (loni byla 1 290 korun). České dráhy zvýšení cen odůvodňují inflací. I po zdražení jde podle nich o velmi výhodný způsob železničního cestování, kdy náklady na jeden den neomezeného cestování činí u týdenní jízdenky 199 korun a u čtrnáctidenní 142 korun.

Pro držitele In Karty se zákaznickou aplikací platí zvýhodněné ceny 1 190 korun a 1 690 korun. Nová zlevněná varianta pro děti 6 až 18 let, studenty 18 až 26 let, seniory od 65 let a invalidy III. stupně stojí u sedmidenní jízdenky 695 korun a čtrnáctidenní jízdenky 995 Kč.

Cestující mohou Jízdenku na léto využívat pro prázdninové cesty mezi 1. červencem a 31. srpnem. Do vlaků lze kdekoliv nastoupit a ujet libovolný počet kilometrů. „Vyplatí se pro poznávací cesty nebo delší cesty do prázdninových letovisek,“ uvedly dnes ČD.

Pro prázdninové cesty přitom doporučují využívat i další slevy a nabídky, například Skupinovou slevu, Včasné jízdenky nebo Vázané jízdenky. Pro cesty do zahraničí lze využít Včasné jízdenky Evropa, pro poznávací cesty po Evropě je určená nabídka Interrail, která podobně jako česká Jízdenka na léto umožňuje v době platnosti v jednotlivých státech nebo po celé Evropě ujet neomezený počet kilometrů po železnici.

Tagy České dráhy Jízdenka na léto
84 komentářů