České dráhy vypraví speciální vlak na fotbal do Polska, pojedou jen vozy řady B

Osobní vůz řady B. Foto: Zdopravy.cz/Jan SůraOsobní vůz řady B. Foto: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Ve vlaku bude možný nákup občerstvení.

České dráhy vypraví ve spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky speciální vlak do Varšavy na kvalifikační zápas fotbalové reprezentace o postup na EURO 2024. Cestujícím umožní návštěvu zápasu bez nutnosti přespat ve Varšavě.

Vlak bude odjíždět v pátek 17. listopadu ráno v 6:57 z Prahy a pojede přes Olomouc a Ostravu do Varšavy. Těsně po půlnoci se pak bude tento fotbalový speciál po stejné trase vracet zpět do Prahy. Prodej jízdenek je zajištěn v e-shopu Českých drah a fanoušci se zakoupenou vstupenkou na utkání mohou využít speciální slevový kód na jízdné.

Příjezd do stanice Warszawa Wschodnia je naplánován na 15:35, místo zápasu stadion PGE Narodowy je od nádraží jen necelé dva kilometry pěšky. Zpět pojede vlak po půlnoci, předběžně v 0:20. V Praze bude po 9. hodině ráno. „Cestující nicméně prosíme, aby si přesný čas odjezdů, zejména ve směru z Polska, ověřili těsně před utkáním,“ uvedl mluvčí Českých drah Petr Pošta.

Jízdenky na speciál do Varšavy a zpět jsou v prodeji v e-shopu Českých drah za 1 990 Kč. Se vstupenkou na zápas a slevovým kódem zaplatí diváci 1 650 Kč. Cena je jednotná pro všechny nástupní stanice v ČR a pro všechny kategorie cestujících. Souprava bude mít celkovou kapacitu cca 470 míst. Ve vlaku pro fanoušky bude možné si zakoupit drobné občerstvení včetně čepovaného piva od oficiálního partnera české reprezentace, společnosti Staropramen.

Podle plánku vlaku bude mít speciální spoj šest vozů. Bude složený výhradně z vozů řady B s kupé pro osm cestujících.

Tagy České dráhy Fotbal express
77 komentářů