Cargounit koupí od Pesy až třicet lokomotiv

Lokomotiva Pesa Gama Marathon pro Cargounit. Foto: PESA BydgosczLokomotiva Pesa Gama Marathon pro Cargounit. Foto: PESA Bydgoscz

Dvousystémové lokomotivy jsou vybaveny i dieselovým agregátem pro posun či dojezd na kratší vzdálenosti.

Společnost PESA Bydgoszcz podepsala smlouvu na dodávku až 30 nákladních lokomotiv Gama Marathon. Zákazníkem bude společnost Cargounit, největší půjčovna hnacích vozidel ve střední a východní Evropě.

Polský výrobce kolejových vozidel oznámil kontrakt v tiskové zprávě. Smlouva je rámcová, deset lokomotiv odebere Cargounit závazně.

Elektrická lokomotiva má současně i přídavný dieselový pohon, který umožňuje nasazení na krátké výkony na neelektrifikovaných tratích. „Dokonale vyhovují potřebám našich zákazníků. S jednou lokomotivou zvládnou přepravu po elektrifikovaní trati a následně posun například v přístavu či terminálu. Umožní to šetřit náklady,“ řekl Łukasz Boroń, prezident Cargounit.

Řada Marathon 111Ed30 je nejnovější verzí elektrických lokomotiv Pesa. „Použili jsme nový, ekologický spalovací motor a zároveň jsme zvýšili výkon elektromotoru v porovnání s našimi předchozími implementacemi,“ řekl Piotr Rościszewski, obchodní ředitel PESA Bydgoszcz. Lokomotivy mají výkon 5,6 MW, jsou dvousystémové a dosahují maximální rychlosti 160 km/h.

Tagy Cargounit Pesa Bydgoszcz Pesa Marathon 111Ed30
8 komentářů