Siemens dodá až 100 lokomotiv polské společnosti Cargounit

Lokomotiva v barvách polské firmy Cargounit. Pramen: Siemens MobilityLokomotiva v barvách polské firmy Cargounit. Pramen: Siemens Mobility

Cargounit je aktuálně největším zákazníkem Siemensu v Polsku.

Společnost Siemens Mobility si aktuálně připsala velkou lokomotivní zakázku v Polsku. Tamní leasingové společnosti Cargounit dodá až sto lokomotiv. Závazně Poláci objednali 30 vícesystémových strojů Vectron a deset střídavých lokomotiv Smartron. Na dalších 60 Vectronů mají opci. První dodávky jsou plánovány na rok 2025.

Cargounit je aktuálně největším zákazníkem Siemensu v Polsku. Firmy spolupracují od roku 2018, kdy byl zakoupen první Vectron. Po završení aktuální závazné objednávky bude ve vozovém parku Cargounit 66 Vectronů a 18 Smartronů.

„Podpis smluv se společností Siemens Mobility představuje pro Cargounit důležitý milník v realizaci strategie modernizace parku lokomotiv pro nákladní a osobní dopravu v Polsku a dalších zemích střední a východní Evropy,“ uvedl šéf Cargounit Łukasz Boroń.

Nové Vectrony plánuje Cargounit využívat v Polsku, Německu, Rakousku, České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Nizozemsku, Rumunsku, Slovinsku, Chorvatsku, Srbsku, Itálii, Bulharsku a Belgii. Lokomotivy Smartron budou provozovány v Německu, Bulharsku nebo Rumunsku.

Tagy Cargounit siemens Siemens Vectron Smartron
5 komentářů