Nejen Čedok. Letecké zájezdy z Budějovic začaly nabízet i Fischer a Exim, počítají se Smartwings

Odletová část Letiště České Budějovic po odbavení a bezpečnostní kontrole. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářOdletová část Letiště České Budějovic po odbavení a bezpečnostní kontrole. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Novinkou mezi destinacemi na letech z Budějovic je Mallorca.

Nabídka leteckých zájezdů z českobudějovického letiště se pro příští letní sezónu rozšiřuje. Po Čedoku, který byl letos prvním a jediným objednatelem charterových letů z Budějovic, přicházejí cestovní kanceláře Fischer a Exim Tours ze skupiny Der Touristik (REWE Group).

Aktuálně začaly prodávat letecké zájezdy z Českých Budějovic na Rhodos a Krétu (stejně jako Čedok) a také na Mallorcu (novinka). „Ano, v příští sezóně budeme létat i z Českých Budějovic na Krétu, Rhodos a na Mallorcu. Jsme ve finální fázi jednání se společností Smartwings. Tento krok zapadá do naší koncepce nabízet nejvíce odletů z regionálních letišť na českém trhu a být tak klientům co nejblíž. Přesné detaily brzy oznámíme,“ sdělil mluvčí CK Fischer Jan Bezděk. Jednání potvrdila i mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková.

Smartwings přitom koncem září oznámily, že končí s provozem na letištích v Českých Budějovicích, Pardubicích a Karlových Varech. Odůvodnily to jako obchodní rozhodnutí. Cestovní kanceláře nicméně zájezdy z těchto letišť na příští sezónu prodávají.

Letiště České Budějovice „rozlétal“ letos 2. srpna Čedok, který vozil rekreanty z Budějovic na Rhodos, Krétu a do Antalye. Na únor plánuje zahájení letů do Egypta, na letní sezónu pak ohlásil i lety do Bulharska a Tuniska.

Tagy CK Fischer Exim Tours Jihočeské letiště České Budějovice
18 komentářů