dkv-spojujeme

Boeing začal nabírat lidí na předání 737 MAX aerolinkám. Blíží se jejich návrat do provozu?

Odstavené boeingy 737 MAX na parkovišti pro zaměstnance v Rentonu. Foto: King TV / Youtube.comOdstavené boeingy 737 MAX na parkovišti pro zaměstnance v Rentonu. Foto: King TV / Youtube.com

Společnost Boeing začala nabírat několik stovek lidí, které mají pomoci firmě s náporem práce při předávání již vyrobených letadel 737

Společnost Boeing začala nabírat několik stovek lidí, které mají pomoci firmě s náporem práce při předávání již vyrobených letadel 737 MAX zákazníkům. Akcie firmy na zprávu reagovaly růstem. Boeing uvedl, že očekává zahájení předávek letadel na začátku čtvrtého čtvrtletí, tedy nejspíše v říjnu.

Na nabírání zaměstnanců upozornila agentura Reuters, Boeing informaci potvrdil. Místem práce bude letiště Moses Lake, kde jsou uskladněny desítky již vyrobených letadel, které si kvůli uzemnění aerolinky nemohly převzít. Nově přijatí zaměstnanci na dobu určitou mají pomoci připravit letadla na převzetí.

Boeing v inzerátech uvedl, že hledá především letecké techniky, mechaniky a elektrikáře. Nábor signalizuje důvěru Boeingu, že by americký úřad civilního letectví FAA mohlo vydat povolení k návratu MAXů na oblohu během dvou měsíců.

Všechna uzemněná letadla budou muset projít instalací nového řídícího software MCAS, který by měl zamezit podobným problémům, které vedly k pádu letadel Lion Air a Ethiopian Airlines. Každé letadlo navíc projde speciální údržbou, zejména u motorů.

FAA nechce uvést konkrétní datum, kdy letadlům udělí povolení létat, šéf FAA opakovaně uvedl, že se tak stane ve chvíli, kdy budou mít absolutní jistotu, že je stroj už bezpečný.

Akcie Boeingu reagovaly na zprávu růstem během dnešního dne o více než tři procenta.

Tagy boeing Top uzemnění letadel 737 MAX
17 komentářů