Aures Holdings míří k novému rekordu, za rok chce prodat přes sto tisíc aut

Autocentrum AAA Auto. Foto: AAA AutoAutocentrum AAA Auto. Foto: AAA Auto

Růst cen ojetin se letos zastavil.

Skupina Aures Holdings, která provozuje sítě prodeje ojetých a zánovních vozů AAA AUTO a Mototechna očekává, že letos poprvé v historii prodá za celý rok přes sto tisíc vozidel.  Na tiskové konferenci to uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva.

Největšího obchodníka s ojetými a zánovními vozy ve střední Evropě k optimismu vedou letošní čísla. Za tři čtvrtletí společnost prodala 75 700 vozů, což je meziroční nárůst o 17 %. Třetí čtvrtletí bylo pro AURES historicky nejlepší za 31 let na trhu s 26,5 tisíci prodanými vozy

„Dosavadní výsledky prodejů za devět měsíců letošního roku jsou pro nás zatím nejlepší v naší jedenatřicetileté historii. Našemu skvělému prodejnímu výsledku jistě pomáhá i to, že podle našich statistik se ceny ojetých vozů – na rozdíl od ostatního zboží – už od dubna prakticky nezvedají. Díky tomuto pozitivnímu vývoji odhadujeme naše celkové prodeje v letošním roce, pokud na trhu nenastane nějaký zásadnější otřes, na téměř sto tisíc automobilů,“ dodala Topolová. Denně skupina prodá téměř tři sta aut.

Podle Topolové je aktuálně největší výzvou naplnit poptávku po vozidlech. „Už nyní vnímáme nedostatek vozů, ale naštěstí několik let investujeme do zdrojování nejlikvidnějších aut,“ dodala.

Hlavním trhem zůstává pro firmu Česká republika s více než polovičním podílem. V Česku jsou možnosti dalšího růstu podle Topolové již omezené, firma během tří let plánuje otevření tří poboček.

Další expanze v Polsku

Zajímavější možností je pro firmu expanze v zahraničí, hlavně v Polsku. V Krakově před několika týdny slavnostně uvedla do provozu zcela nové autocentrum v Krakově, které se přestěhovalo z již kapacitně nedostačující lokality. Těsně před dokončením je výstavba nových budov na pobočce ve Vratislavi. „V Gdyni chceme v příštím roce otevřít novou výkupní pobočku jako podporu pro autocentrum v Gdaňsku, které zároveň rozšíříme. V Bydhošti chceme také v příštím roce otevřít výkupní pobočku s plánem na postupnou přeměnu v plnohodnotnou pobočku výkupně-prodejní. Do budoucna plánujeme i druhé plnohodnotné autocentrum ve Varšavě,“ podotkla Karolína Topolová. Skupina v současné době působí na více než šedesáti místech.

Podle provozního ředitele Petra Vaněčka v prodejích stále vládnou spalovací motory, rychle ale roste zájem o elektromobily.

Tagy AAA Auto Aures Holdings trh ojetých vozidel
8 komentářů