Air New Zealand zavede na palubách letadel lůžkové kabiny pro cestující v ekonomické třídě

Koncept SkyNest na palubě Air New Zealand. Foto: ANZKoncept SkyNest na palubě Air New Zealand. Foto: ANZ

Maximální doba pronájmu lehátka má být čtyři hodiny, cenu dopravce zatím nezveřejnil.

Letecká společnost Air New Zealand (ANZ) představila nový koncept možnosti létání na dálkových linkách. Do Boeingu 787-9 Dreamliner v rámci modernizace interiéru instaluje i lůžkovou kabinu SkyNest. V ní bude nabízet spánek v horizontální poloze na pár hodin pro cestující z ekonomické třídy.

Jde o součást velké proměny paluby dreamlinerů novozélandského dopravce, v rámci které dojde také k instalaci nové třídy Business Premier Luxe a Business Premier. Podle dopravce jde o reakci na požadavky zákazníků, kteří chtějí během letu pohodlně spát. Nové uspořádání paluby má být v letadlech od roku 2024.

Umístění Nového Zélandu nám přináší unikátní příležitost být lídrem v oblasti proměn ultradálkových letů,“ řekl šéf ANZ Greg Foran. Podle něj je čím dál důležitější, aby lidé po dlouhém letu byli odpočinutí.

Skynest míří na cestující v ekonomické třídě, kteří o pohodlném spánku v žádném letadle nemohou příliš mluvit. Nově dostanou možnost alespoň na pár hodin si lehnout v horizontální poloze. Zpočátku půjde o kabinu se šesti lůžky s možností pronájmu na čtyři hodiny. Kolik bude pronájem lůžka v buňce stát není zatím jasné. Lůžka budou umístěna nad sebou, budou vybavena lůžkovinami, zásuvkami, klimatizací a závěsy, aby pasažéři měli soukromí.

Po modernizaci interiéru budou dreamlinery létat ve dvou různých konfiguracích. Buď s osmi nebo čtyřmi sedačkami Business Premier Luxe, 42 nebo 22 Business Premier, 52 nebo 33 Premium Economy a 125 nebo 213 sedačkami v ekonomické třídě.

Koncept SkyNest na palubě Air New Zealand. Foto: ANZKoncept SkyNest na palubě Air New Zealand. Foto: ANZKoncept SkyNest na palubě Air New Zealand. Foto: ANZPremium economy na palubě Air New Zealand. Foto: ANZPremium economy na palubě Air New Zealand. Foto: ANZEkonomická třída se službou SkyCouch na palubě Air New Zealand. Foto: ANZEkonomická třída se službou SkyCouch na palubě Air New Zealand. Foto: ANZBusiness Premium Luxe na palubě Air New Zealand. Foto: ANZBusiness Premium Luxe na palubě Air New Zealand. Foto: ANZBusiness Premium na palubě Air New Zealand. Foto: ANZBusiness Premium na palubě Air New Zealand. Foto: ANZEkonomická třída na palubě Air New Zealand. Foto: ANZ

 

Tagy Air New Zealand Economy Skynest Skynest Ultradálkové lety
13 komentářů