Stát nakoupí až 276 kodiaqů na naftu, zamíří hlavně na ŘSD a Správu železnic

Autem roku 2017 v ČR se stala Škoda Kodiaq. Foto: Škoda AutoAutem roku 2017 v ČR se stala Škoda Kodiaq. Foto: Škoda Auto

Stát si objednal kodiaqy s dvoulitrovým naftovým motorem a pohonem všech kol.

Ministerstvo financí dokončilo další velkou zakázku na nákup nových osobních automobilů pro státní správu. Končí vítězstvím Škody Auto.

Ta dodá státu osobní auta Škoda Kodiaq ve výbavě Special Ambition. Budou mít automatickou převodovku, pohánět je bude dvoulitrový motor s výkonem 110 kW. Auto bude mít pohon všech čtyř kol.

Vítězství Škody Auto vyplývá z dat v registru smluv. Podle profilu zadavatele byla mladoboleslavská automobilka jediným uchazečem.

Smlouva je postavena jako rámcová v celkové hodnotě 190,2 milionů korun. Stát bude uzavírat jednotlivé kupní smlouvy. Automobilka v soutěži nabídla cenu 697 490 Kč za jedno auto bez DPH, stát tak může nakoupit až 276 těchto vozů.

Podle zadávací dokumentace má být většina vozidel předána na pracoviště Správy železnic a Ředitelství silnic a dálnic. Automobilka má po uzavření kupních smluv na současné poměry relativně krátkou dobu dodání: 180 dní.

Tagy ministerstvo financí Ředitelství silnic a dálnic Škoda Auto Škoda Kodiaq Správa železnic
34 komentářů