Žesnad.cz rozšířil své předsednictvo, nově v něm je i Unipetrol Doprava

Lokomotiva Siemens Vectron v barvách Unipetrol Doprava (říjen 2017). Foto: Unipetrol DopravaLokomotiva Siemens Vectron v barvách Unipetrol Doprava (říjen 2017). Foto: Unipetrol Doprava

Nejsilnější organizace na české železnici mezi dopravci rozšířila své předsednictvo o pátého člena. Do vedení železničního sdružení nákladních dopravců ŽESNAD.cz

Nejsilnější organizace na české železnici mezi dopravci rozšířila své předsednictvo o pátého člena. Do vedení železničního sdružení nákladních dopravců ŽESNAD.cz valná hromada nově zvolila také společnost Unipetrol Doprava.

Ze šestice největších železničních dopravců tak má ŽESNAD.cz v představenstvu čtyři dopravce Prezidentem je aktuálně METRANS Rail, 1. viceprezidentem  je ČD Cargo. Členy předsednictva jsou ještě EP Cargo a IDS CARGO. Ze sdružení  odešlo v loňském roce PKP Cargo International (dříve AWT).

Změny ve vedení oznámil ŽESNAD.cz na svých stránkách. Mandát nově zvoleného člena je na pět let.

ŽESNAD.cz vznikl v roce 2016 a rychle se stal hlavní lobbistickou organizací na české železnici. Sdružuje dopravce, kteří mají v součtu přes 90 % výkonů v české nákladní železniční dopravě. Cílem sdružení je dosažení lepších podmínek pro provoz nákladní železniční dopravy a její zrovnoprávnění se silniční dopravou.

Tagy Unipetrol Doprava Žesnad.cz
18 komentářů