Společnost Unipetrol Doprava objednala další čtyři lokomotivy Vectron

Lokomotiva Siemens Vectron v barvách Unipetrol Doprava (říjen 2017). Foto: Unipetrol DopravaLokomotiva Siemens Vectron v barvách Unipetrol Doprava (říjen 2017). Foto: Unipetrol Doprava

Na české koleje míří další nové lokomotivy od Siemensu.

Společnost Unipetrol Doprava, která patří do mezinárodní skupiny Orlen, kupuje od Siemensu další čtyři lokomotivy Vectron MS. První z nově objednaných lokomotiv bude předána do konce letošního roku, zbývající tři budou následovat v dalších měsících.

„Realizujeme průběžnou plánovanou modernizaci našeho vozového parku. První lokomotivu Siemens Vectron MS jsme zařadili do naší flotily v říjnu 2017 a na jaře 2018 jsme k ní přidali další dvě,“ připomněl jednatel firmy Unipetrol Doprava Jaroslav Dvořák. Podle něj firemní vectrony už najely přes milion kilometrů.

Vectrony v barvách Unipetrolu budou mít výkon 6 400 kW a nejvyšší provozní rychlost 160 km/h, jejich úkolem bude přeprava chemických produktů. Jsou vybaveny ETCS a schváleny k provozu i v Polsku, na Slovensku, v Německu i Rakousku.

Společnost Siemens Mobility dosud prodala přes 1 000 lokomotiv Vectron. K dnešku jsou schváleny pro provoz v Rakousku, Bulharsku, Chorvatsku, České republice, Finsku, Německu, Maďarsku, Itálii, Nizozemí, Norsku, Polsku, Rumunsku, Srbsku, Slovensku, Švédsku, Švýcarsku, Turecku a Belgii.

Tagy Siemens Vectron Unipetrol Doprava
10 komentářů