Z Přeštic do Plzně za 9 minut. Nová silnice zrychlila i autobusy

Stavba silnice I/27 Šlovice - Přeštice. Pramen: ŘSDStavba silnice I/27 Šlovice - Přeštice. Pramen: ŘSD

Ve špičce nebude část autobusů zajíždět do Horní Lukavice.

Nová silnice I/27 Šlovice – Přeštice, kterou v pondělí otevřelo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), zrychlila cestování z Plzně na jih a opačně nejen řidičům a cestujícím v osobních autech. Rychlejšího spojení mohou nově využít od dnešního dne i cestující v autobusech.

Od úterý začal platit nový jízdní řád pro řadu linek z Přešticka a Klatovska. Největší změnou je zavedení expresního spojení bez zastávky v Horní Lukavici. To zkrátí jízdní dobu z Přeštic na terminál Plzeň-Bory na 9 až 15 minut podle denní doby. Dosud jízdní řád počítal s jízdními dobami o 3 až 5 minut delšími.

Detailně jsou změny v dopravě popsány na stránkách Integrované dopravy Plzeňského kraje (IDPK). „Z důvodu doprovodných uzavírek v dané oblasti však nebude aplikováno kompletní řešení,“ varuje organizátor dopravy.

Největší změny se dotknou linky 424 (Klatovy – Přeštice – Plzeň), která zejména ve špičce pracovních dní (tj. ráno a odpoledne) bude většinou spojů vynechávat obec Horní Lukavice.

ŘSD otevřelo nový čtyřpruh na vytížené silnici I/27 jižně od Plzně

Vybrané spoje na lince 424, které budou muset jet přes Horní Lukavici, budou ukončeny dočasně na Borech, resp. budou mít Bory jako výchozí zastávku. Jde o spoje, které by nestačily dojet na Terminál Hlavní nádraží a zpět. Jde o provizorní řešení z důvodu uzavírek a delší trasy přes Dolní Lukavici a Chlumčany.

Tagy I/27 Šlovice - Přeštice IDPK Integrovaná doprava Plzeňského kraje
20 komentářů