Stavba nové silnice I/27 Šlovice – Přeštice se chýlí ke konci, silničáři ji zpřístupní pěším a bruslařům

Stavba silnice I/27 Šlovice - Přeštice. Pramen: ŘSDStavba silnice I/27 Šlovice - Přeštice. Pramen: ŘSD

Na I/27 jižně od Plzně se od podzimu 2021 staví také obchvat Klatov, který by měl být hotov příští rok.

Stavba miliardové přeložky silnice I/27 v úseku Šlovice – Přeštice na Plzeňsku se po třech letech od prvního kopnutí chýlí k závěru a je postupně předávána motoristům. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ji tuto  sobotu zpřístupní v rámci dne otevřených dveří veřejnosti.

„Vyzkoušejte silnici pěšky, na kole, na bruslích nebo na koloběžce,“ zve ŘSD. Den otevřených dveří proběhne na stavbě od 10:00 do 17:00. Nabídne mimo jiné i program pro děti a ukázku silniční a stavební techniky.

Stavba I/27 v úseku Šlovice - Přeštice. Pramen: ŘSD

Stavba I/27 v úseku Šlovice – Přeštice. Pramen: ŘSD

Šest kilometrů nové silnice, která se mění na čtyřpruh a z velké části vede v nové stopě, se staví od června 2020. Letos v květnu byla částečně zprovozněna, a to v severní části od Plzně k nové mimoúrovňové křižovatce u Chlumčan.

Oběma směry se zatím jezdí jen po polovině silnice, druhá polovina by měla být zprovozněna koncem léta. Kompletně včetně obchvatu Horní Lukavice by se silnice měla otevřít začátkem příštího roku. Právě křižovatka u Chlumčan má být výchozím bodem pro návštěvníky stavby v sobotu.

Silnice I/27 je hlavním tahem z Plzně na Klatovy a Železnou Rudu. „Tento úsek je jedním z nejzatíženějších úseků této komunikace,“ píše se v dokumentaci ŘSD. Podle silničářů stavba mimo jiné odstraní místa častých nehod. Stavba kromě dalšího zahrnuje osm mostů, dvě mimoúrovňové křižovatky a jeden protihlukový val.

Na I/27 jižně od Plzně se od podzimu 2021 staví také obchvat Klatov, který by měl být hotov příští rok. Chystá se obchvat Přeštic, s jehož zahájením se počítá příští rok.

Tagy I/27 I/27 Šlovice - Přeštice ŘSD
6 komentářů