Z Prahy se bude létat do Tbilisi, Georgian Wings nabídnou dva lety týdně

Letadlo společnosti Georgian Wings. Zdroj: Letiště PrahaLetadlo společnosti Georgian Wings. Zdroj: Letiště Praha

První let do hlavního města Gruzie je plánován na 4. května.

Nově založená letecká společnost Georgian Wings začne létat do Prahy. Na začátku května spustí pravidelnou linku do Tbilisi. Spojení bude v provozu dvakrát týdně, vždy v úterý a sobotu. Obslouží jej Boeing 737-300 s kapacitou 148 cestujících.

„Jde již o druhou linku do Gruzie, což je pozitivní z několika pohledů. Jedním z nich je posílení turistického ruchu v obou směrech. Pro cestovatele z obou zemí platí bezvízový styk. A nejen to. Vzhledem k tomu, že Gruzie patří k nejvíce se rozvíjejícím ekonomikám Kavkazské oblasti, jsme nadšeni, že toto spojení přináší také zajímavé možnosti po stránce ekonomické, kdy se otevřela další cesta, jak posílit mezinárodní obchod mezi oběma zeměmi,“ uvedl ředitel Leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslav Filip.

Georgian Wings vzešly ze společnosti Geo Sky LLC, založené v roce 2017 v Gruzii a specializující se na nákladní dopravu. Vloni v červenci spustila firma osobní lety právě pod značkou Georgian Wings. Touto expanzí si chce upevnit svou pozici v oblasti Kavkazu a prosadit se jako důležitý hráč v oblasti osobní letecké dopravy.

Do Gruzie již z Prahy létá Wizz Air, nabízí spojení s Kutaisi. Linku do Tbilisi chtěly ještě nedávno spustit Eurowings, z plánů německého nízkonákladového dopravce však evidentně sešlo. Alternativou pro přímé lety Čechů do hlavního města Gruzie může být spojení z Vídně. Provozují je Georgian Airways.

Pražské letiště očekává přes 16 milionů cestujících, dopravci navýší v létě kapacitu

Tagy Georgian Wings Gruzie letiště praha prg Tbilisi
10 komentářů