Z Prahy do Osla za jediný den vlakem. Dva nové spoje urychlí spojení na sever

Vlak norského dopravce Vy. Foto: VyVlak norského dopravce Vy. Foto: Vy

Cesta trvá téměř 21 hodin a obnáší pět přestupů.

Poprvé v historii bude možné z Prahy do Osla dojet po železnici během jediného dne. Umožní to dvě novinky v jízdním řádu: noční vlak Graz – Berlín a také posílení spojů mezi Göteborgem a Oslem.

Až dosud není možné během jednoho dne z Prahy do norské metropole dojet. Nová možnost od 10. prosince ale bude určena spíše pro mírně masochisticky založené cestovatele: na cestě stráví s pěti přestupy celkem 20 hodin a 42 minut.

Na nové možnosti cestování do Norska upozornil na sociální síti X Kristian S. Aas, který nový spoj ve 20:10 z Göteborgu označil za malou revoluci ve spojení Norska se zbytkem Evropy.

Historicky nejrychlejší čas cesty z Prahy do Osla po železnici je podmíněn odjezdem ve 3:05 z Prahy-Holešovic vlakem do Berlína, kam je příjezd v 8:15. V 8:38 odjíždí vlak do Hamburku, kde je v 10:22 a 31 minut na přestup na spoj EuroCity do Kodaně. Do Kodaně přijede vlak v 15:36, v 15:59 je potřeba stihnout spoj Öresund do Malmö, kam přijede v 16:40. V 17:01 vyráží expres do Göteborgu, kam přijíždí v 19:35. Za 35 minut odjíždí poslední vlak do Oslo s příjezdem ve 23:47. Zpět tak rychlé spojení není možné.

Na spoj je ideální využít jízdenku Interrail ve verzi pro všechny země, ještě do úterý platí speciální akce, s kterou vychází jeden den neomezeného cestování na 685 Kč. Skandinávie patří mezi oblasti, kde se jízdenka Interrail velmi vyplatí.

Benátky za 920 Kč, neomezené cestování po Evropě za 685 Kč denně. Vánoční tipy na levné jízdenky vlakem

 

Tagy InterRail Praha - Oslo
89 komentářů