Z francouzské loděnice vyplula obří výletní loď MSC Grandiosa

Výletní loď MSC Grandiosa. Pramen: MSC CroisièresVýletní loď MSC Grandiosa. Pramen: MSC Croisières

Francouzská loděnice Chantiers de l’Atlantique ve čtvrtek slavnostně předala zákazníkovi obří výletní loď MSC Grandiosa. Luxusní plavidlo je 331 metrů

Francouzská loděnice Chantiers de l’Atlantique ve čtvrtek slavnostně předala zákazníkovi obří výletní loď MSC Grandiosa. Luxusní plavidlo je 331 metrů dlouhé a 43 metrů široké, pojme 6334 pasažérů a 1704 členů posádky. Loď zamířila do přístavu Le Havre a odtud popluje do Hamburku, kde bude oficiálně uvedena do provozu.

Plavidlo si nechala postavit švýcarská společnost nabízející okružní plavby MSC Croisières. Plovoucí ostrov nabídne restaurace, obchody a divadlo. Chlubí se moderními technologiemi, především čisticím systémem, který podle výrobce o 98 procent omezí emise oxidu siřičitého. Další detaily o lodi jsou na stránkách MSC Cruises.

Největší výletní lodí světa je Symphony of the Seas, kterou vlastní a provozuje společnost Royal Caribbean International. Postavila ji rovněž loděnice Chantiers de l’Atlantique. Měří na délku 361 metrů, je určena pro 5518 cestujících a 2200 členů posádky. Ve výrobě už je ještě o píď větší mladší sestra.

ČTK

Tagy loď MSC Croisières Výletní loď MSC Grandiosa
20 komentářů