dkv-spojujeme

Spláchlo vedení plavební správy rybářskou pramici? Nehodu šetří ministerstvo

Plavidlo Povodí Vltavy, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPlavidlo Povodí Vltavy, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Ministerstvo dopravy se muselo ujmout vyšetřování kuriózní nehody na vodní cestě. Nehoda se stala v polovině prázdnin na Slapech, když

Ministerstvo dopravy se muselo ujmout vyšetřování kuriózní nehody na vodní cestě. Nehoda se stala v polovině prázdnin na Slapech, když došlo k zalití (a potopení) plující rybářské pramice s vlastním pohonem vlnou. Tu mohla způsobit větší motorová loď plující kolem.

Důvodem, proč místo Státní plavební správy aktuálně převzalo vyšetřování ministerstvo, je skutečnost, že podezřelá loď je v majetku právě SPS a na její palubě byla část vedení SPS. Vůdcem plavidla byl ředitel pražské pobočky SPS Hynek Beneš.

Právník poškozeného rybáře proto argumentoval možnou podjatostí vybraného pracovníka pražské pobočky SPS, která je místně příslušná nehodu vyšetřit. Nařčeni z podjatosti by nicméně mohli být fakticky všichni pracovníci pobočky, proto bude věc výjimečně řešit nadřízené ministerstvo.

Nehoda je zajímavá mimo jiné střetem dvou světů, z nichž každý má jiné představy o účelu řeky. Napětí mezi rybáři a provozovateli lodí panuje zejména na nové vltavské vodní cestě mezi Českými Budějovicemi a Orlíkem.

Tagy loď Ministerstvo dopravy nehoda pramice Státní plavební správa
3 komentáře