Výtopna Zásmuky zřejmě nakonec nepůjde k zemi, míří do soukromých rukou

Topírna Zásmuky. Autor: KŽC DopravaTopírna Zásmuky. Autor: KŽC Doprava

Výtopna Zásmuky zřejmě nakonec neskončí na skládce suti, jak koncem roku avizovala Správa železniční dopravní cesty. „O topírnu projevil zájem

Výtopna Zásmuky zřejmě nakonec neskončí na skládce suti, jak koncem roku avizovala Správa železniční dopravní cesty. „O topírnu projevil zájem soukromý kupec. V této chvíli probíhá geodetické zaměření stavby a bude pravděpodobně navržena k prodeji,“ řekl mluvčí SŽDC Marek Illiaš. Kdo chce zchátralou topírnu koupit, neupřesnil.

Společnost KŽC Doprava, která byla posledním nájemníkem a uživatelem zchátralé budovy, zájem popřela. Podle ní by si rekonstrukce vyžádala příliš vysoké náklady. Z topírny se vystěhovala loni v listopadu kvůli hrozícímu pádu střechu. Podle Illiaše ale nejde jen o střechu, ale především o narušené obvodové zdivo, které střechu drží. Zdi bude třeba vyztužit. Už dřívě SŽDC hovořila o poškození zdí neodborným posunováním a najetím do zadního čela budovy.

Topírna Zásmuky.
Autor: KŽC DopravaTopírna Zásmuky.
Autor: KŽC DopravaTopírna Zásmuky.
Autor: KŽC DopravaTopírna Zásmuky.
Autor: KŽC DopravaTopírna Zásmuky.
Autor: KŽC Doprava

KŽC Doprava ve výtopně dlouhá léta uchovávala historický motorák, který provozuje v létě na zdejší trati číslo 13 Bošice – Bečváry jako Podlipanský motoráček. Poškození budovy z vlastní viny odmítá.

Tagy SŽDC výtopna Zásmuky
12 komentářů