Vlaky z Prahy do Rijeky skončí dříve, RegioJet je kvůli výluce nahradí autobusy

První vlak RegioJetu dorazil do stanice Rijeka. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraPrvní vlak RegioJetu dorazil do stanice Rijeka. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Původně měly vlaky jezdit do konce září.

Společnost RegioJet ukončí provoz vlaků z Prahy do chorvatské Rijeky letos dříve, než původně plánovala. Důvodem jsou chystané výluky na chorvatské železnici.

„Od 17. září 2023 budou na této trase nahrazeny vlakové spoje náhradní autobusovou dopravou. Důvodem je výluka na železnici v Chorvatsku,“ uvedla mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová.

Podle ní bude výluka znamenat až nulovou propustnost trati. „Původně zamýšlená, a také jediná, objízdná trasa přes Slovinsko není možná v důsledku nedávných povodní,“ dodala mluvčí. Přes Slovinsko jezdil RegioJet v prvním roce provozu linky k Jadranu.

RegioJet původně plánoval jezdit s vlaky do Chorvatska až do 30. září. Cestujícím, kteří mají jízdenky na druhou polovinu září dnes oznámil, že je čeká cesta autobusem, detailní informace jim pošle v následujících dnech.

„Náhradní autobusová doprava bude mít stejnou trasu jako původní vlakové spoje, avšak jízdní řád bude upraven, jelikož je cesta autobusem kratší. V každém autobusu bude přítomen stevard, občerstvení bude možné v omezeném rozsahu,“ dodala Janoušek Kostřicová. Jízdní řády návazných autobusů v Chorvatsku budou přizpůsobeny novým příjezdům a odjezdům náhradní autobusové dopravy.

Tagy Praha - Rijeka RegioJet vlaky do Chorvatska
49 komentářů