Vlaky jsou na příští dny vyprodány. RegioJet bude do Splitu posílat i autobus

Autobus RegioJetu Irizar i8. Pramen: RegioJetAutobus RegioJetu Irizar i8. Pramen: RegioJet

RegioJet po ukončení omezení spojených s covidem již vrátil do provozu přibližně 80 procent autobusových spojů.

Dopravní společnost RegioJet bude vedle vlaků posílat na trasu z Prahy do Splitu i autobus. Půjde o posílení na dny střídání turnusů, autobus bude jezdit jednou týdně. Vlaky jezdí od začátku června třikrát týdně, o prázdninách pojedou denně.

Autobusový spoj RegioJetu Praha – Split zahájí provoz v pátek 18. června. Z Prahy bude vyjíždět v 16:00, do Splitu dorazí v sobotu v 9:30. Na zpáteční cestu bude vyjíždět v sobotu ve 20:30, v Praze bude v neděli ve 13:30. V Chorvatsku bude autobus zastavovat ještě v Šibeniku, Primoštenu a Trogiru.

„O cestování do Chorvatska je obrovský zájem – kapacita vlakových spojů do Splitu je na následující dny zcela vyprodána,“ uvedl dnes RegioJet v tiskové zprávě. Podle mluvčího firmy Aleše Ondrůje vedla velká poptávka k zavedení posilového autobusu.

RegioJet po ukončení omezení spojených s covidem již vrátil do provozu přibližně 80 procent vnitrostátních a mezinárodních autobusových spojů. V pondělí firma obnovila provoz autobusové linky Bratislava – Vídeň letiště Schwechat – Vídeň Hlavní nádraží (Südtiroler Platz). Do Vídně a na vídeňské letiště jezdí již také autobusy RegioJetu na linkách Praha – Brno – Vídeň a zpět a Krakov – Ostrava – Brno – Vídeň a zpět.

„Vedle linek, které jsme provozovali před pandemií covidu, se zamýšlíme také nad otevřením zcela nových spojení, kde dosud autobusy RegioJet nejezdily,“ uvedla obchodní manažerka autobusové dopravy RegioJetu Kristýna Slezáková.

Linky obnovuje i konkurenční FlixBus. Na čtvrtek 24. června oznámil zahájení pravidelného spojení z Prahy do Splitu. Zelené autobusy budou jezdit do chorvatského města pětkrát týdně.

Tagy autobusy RegioJet Chorvatsko Praha - Split RegioJet
90 komentářů