RegioJet začal prodávat jízdenky na vlak do Chorvatska, do Splitu pojede 21 hodin

Vlak RegioJetu ve stanici Rijeka. Pramen: RegioJetVlak RegioJetu ve stanici Rijeka. Pramen: RegioJet

RegioJet počítá do Chorvatska s patnáctivozovými soupravami, v červenci a srpnu pojedou vlaky každý den.

Soukromý železniční dopravce RegioJet dnes začal s prodejem jízdenek na vlakové spojení mezi Prahou a chorvatskou Rijekou a Splitem. Stejně jako loni bude jezdit za ceny od 590 korun. Oproti loňskému roku výrazně navýší počet spojů: jezdit začne už na konci května.

Zásadní novinkou je nové trasování přes Budapešť a Záhřeb až do Ogulinu, kde se vlak rozdělí na dvě soupravy: jedna bude pokračovat do Rijeky, druhá do Splitu. RegioJet dnes zveřejnil i předběžné jízdní řády, které ukazují, že cesta do Rijeky se tím protáhne proti loňsku o zhruba dvě hodiny. Loni vedla trasa přes Slovinsko, neumožňovala ale vedení vlaku do Splitu.

Předběžný jízdní řád vlaků RegioJetu do Chorvatska v roce 2021

Předběžný jízdní řád vlaků RegioJetu do Chorvatska v roce 2021

RegioJet počítá se zahájením provozu 28. května a ukončením sezónních spojů 27. září. V červenci a v srpnu pojedou denně, v ostatní měsíce třikrát týdně. Kromě Prahy a Brna vlaky zastaví pro nástup a výstup cestujících také v Břeclavi, na Slovensku v Bratislavě a v Maďarsku v Györu a Budapešti. RegioJet bude postupně dávat do prodeje kapacitu dalších vozů do celkové kapacity 15 vozů na vlak.

Ceny začínají na 590 korunách u vlaků do Rijeky, na 890 korunách do Splitu. V nabídce je kromě spacích vozů také možnost přepravy jízdního kola s příplatkem 300 korun. Podle rezervačního systému se ceny jízdenek liší podle termínů, kdy cestující chce jet. U spacích vozů začíná cena na 790 korunách u Rijeky a 1090 Kč u Splitu. V ceně je kompletní palubní servis včetně drobné snídaně. Vlak bude letos rozdělen i na vozy s tichými kupé, je také možnost rezervovat si celé kupé pro uzavřenou skupinu.

Přísnější storno podmínky

Jiné jsou také storno podmínky při nákupu: při zrušení do 60 dní před odjezdem vrací RegioJet 100 % jízdného, do měsíce je storno poplatek 25 %, do 14 dnů 50 %, pak už peníze nevrací. „Pokud nebude možné vlak vypravit kvůli epidemiologickým opatřením, samozřejmě budeme vracet vždy 100 % ceny,“ dodal mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Již dříve firma začala s prodejem dovolenkových balíčků, které kombinují dopravu s ubytováním.

Na vlak budou navazovat autobusové spoje ze stanic Rijeka, Split a Gračac na pobřeží Jadranu. Novinkou budou návazné autobusové spoje do letovisek Kotor v Černé Hoře a Neum v Bosně a Hercegovině.

RegioJet počítá s patnáctivozovými soupravami s více než 650 místy pro cestující. Díky nové trase vznikne úplně nové přímé vlakové spojení do Záhřebu; stejně jako z Budapešti do Chorvatska nebo do Bratislavy.

Na provozu vlaků bude i letos RegioJet spolupracovat s Chorvatskými železnicemi HŽ na území Chorvatska, na území Maďarska pak s dopravcem Continental Railway Solution. S oběma dopravci spolupracoval už loni.

Tagy Praha - Rijeka Praha - Split RegioJet Top vlakem do Chorvatska vlaky do Chorvatska
282 komentářů