Vítr komplikuje další den provoz na železnici, vlaky omezuje na dvaceti tratích

Popadané stromy na železnici. Foto: Správa železnicPopadané stromy na železnici. Foto: Správa železnic

Provoz na české železnici druhým dnem komplikuje silný vítr. Kvůli němu stojí provoz aktuálně na zhruba dvaceti tratích. Kromě úseků,

Provoz na české železnici druhým dnem komplikuje silný vítr. Kvůli němu stojí provoz aktuálně na zhruba dvaceti tratích. Kromě úseků, kde vlaky nejezdily už včera, se dnes objevily v seznamu úseků bez provozu i nové. Na zhruba deseti tratích je zastaven provoz, na další desítce pak jezdí pomaleji.

„Vzhledem k dozvukům bouře a trvající nepřízni počasí máme i dnes tratě a traťové úseky se zastaveným provozem. Obnovili jsme drtivou většinu včerejších, ale máme i nějaké nové,“ uvedla Správa železnic na twitteru.

Mezi novými úseky je například trať z Ledečko – Bečváry a Ledečko – Sázava. Na řadě míst pak platí takzvané foukací rozkazy, podle kterých musí jet strojvedoucí pomaleji, například na trati Turnov – Hradec Králové nebo Kladno – Rakovník. Kompletní přehled je na stránkách ČD mimořádnosti.

Jen chvíli vydržel bezproblémový provoz na koridorové trati z Českých Budějovic do Tábora. Ráno před spadlým stromem zastavil Jižní Expres, provoz stojí. V Rakousku je příhraniční provoz zastaven na trati České Budějovice – Linz v úseku (Horní Dvořiště –) Summerau – Freistadt až do pátku. Dále na trati České Budějovice – Gmünd NÖ – Wien v úseku (České Budějovice –) České Velenice – Göpfritz.

Přerušený provoz od včerejška je například na trati z Klatov do Plzně, z Českých Budějovic do Českých Velenic nebo v úseku Telč – Třešť.

Stabilizuje se již provoz do Německa, vlaky Praha – Berlín již jezdí bez omezení.

Správa železnic včera přerušila provoz 132 tratí.

Tagy Sabine Správa železnic vítr
17 komentářů