Vítr začíná ovlivňovat provoz na Ruzyni. Qatar Airways odklonily let do Vídně, devět letů je zrušeno

Letiště Praha. Pramen: Letiště PrahaLetiště Praha. Pramen: Letiště Praha

Silný nárazový vítr začíná ovlivňovat provoz i na Letišti Václava Havla. Piloti Airbusu A320 společnosti Qatar Airways se po neúspěšném

Silný nárazový vítr začíná ovlivňovat provoz i na Letišti Václava Havla. Piloti Airbusu A320 společnosti Qatar Airways se po neúspěšném pokusu o přistání rozhodli letadlo odklonit do Vídně.

Pro vzlety a přistání se aktuálně používá hlavní dráha RWY 24. Již včera večer došlo na letišti k zajištění staveb, manipulační techniky a upevnění předmětů, které by se mohly vlivem větru uvolnit,“ řekla mluvčí Letiště Kateřina Pavlíková.

Airbus A320 společnosti Qatar Airways se nakonec do Prahy vrátil po přistání ve Vídni, přistál v 9:29. V Praze naopak odpoledne přistál let Aeroflotu z Moskvy do Mnichova, který nemohl v Bavorsku kvůli silnému větru přistát.

Při odbavení letadel se podle ní postupuje podle předepsaných pravidel pro silný vítr. Letadla, která byla zaparkována na letištní ploše, byla rovněž zajištěna nebo případně umístěna do hangárů.

„Aktuálně evidujeme celkem 9 zrušených zpátečních letů: z Curychu, Mnichova, Frankfurtu nad Mohanem, Düsseldorfu, Londýna, Amsterdamu a Bělehradu. O rušení letů rozhodují aerolinky, ať již kvůli nepříznivému počasí po Evropě nebo z provozních důvodů. Situace se může během dne měnit, proto všem cestujícím doporučujeme, aby sledovali aktuální informace u své letecké společnosti nebo na webových stránkách letiště,“ uvedla Pavlíková.

 

Tagy letiště praha letiště václava havla prg Sabine
66 komentářů