Velký policejní tendr. Škoda porazila Hyundai, nikdo jiný se nehlásil

Škoda Octavia v policejním provedení. Foto: Ministerstvo vnitraŠkoda Octavia v policejním provedení. Foto: Ministerstvo vnitra

Automobilka Škoda Auto získala tři rámcové smlouvy na policejní vozy v hodnotě půl miliardy korun díky nižší nabídnuté ceně než

Automobilka Škoda Auto získala tři rámcové smlouvy na policejní vozy v hodnotě půl miliardy korun díky nižší nabídnuté ceně než Hyundai. Ve dvou částech zakázky neměla ani konkurenci: nikdo se nepřihlásil.

Vyplývá to z písemné zprávy zadavatele, kterou zveřejnilo na profilu ministerstvo vnitra. Škoda Auto za policejní octavie s pohonem všech čtyř kol požaduje 541 tisíc korun. Hyundai za jedno auto splňující požadavky soutěže chtěl 611 tisíc korun. Jaké vozidlo nabídl policii není jasné, zpráva to neuvádí. V dalších částech zakázky, kde už byla Škoda Auto jediným soutěžícím, požaduje automobilka za lépe vybavená auta 600 tisíc korun, u třetí části pak 610 tisíc korun. Ceny jsou bez DPH.

Ve všech třech případech Škoda dodá policii model Octavia Combi s motorem 2,0 TSI o výkonu 140 kW s automatickou převodovkou DSG. Kompletní specifikace vozidla a jejich výbava je v příloze kontraktů zveřejněných v registru smluv.

Policie minulý týden představila první nové policejní vozidla od Škody Auto. Výběr dodavatele nových aut muselo ministerstvo vnitra opakovat, protože první soutěž zrušil po námitkách od Hyundai Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Ministerstvo v soutěži nehodnotilo jen cenu, ta měla váhu jen 75 %. Zbytek připadal na cenu předepsaných servisních prací.

Policie získá nové octavie v době, kdy současná generace nejúspěšnějšího modelu automobilky končí, na podzim má firma představit novou podobu.

Tagy Ministerstvo vnitra Policejní vozy Policie ČR Škoda Auto Škoda Octavia Top
32 komentářů