Velké převlékání se blíží. SŽDC vypsala tendr na uniformy za 180 milionů

Nové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDC

Správa železniční dopravní cesty naplňuje plány na převlečení svých zaměstnanců do nových stejnokrojů. Na dodávku uniforem vypsala tendr, jehož výsledkem

Správa železniční dopravní cesty naplňuje plány na převlečení svých zaměstnanců do nových stejnokrojů. Na dodávku uniforem vypsala tendr, jehož výsledkem má být rámcová smlouva v předpokládané hodnotě 180 milionů korun.

SŽDC nové uniformy představila v květnu na módní přehlídce. „Od květnové prezentace pro média nedošlo k žádným zásadním změnám či úpravám střihu ani materiálu nových stejnokrojových součástek, rámcová dohoda je tedy vyhlášena na prezentovanou podobu stejnokroje,“ uvedl mluvčí SŽDC Marek Illiaš. Výroba by podle něj měla probíhat v prvním pololetí 2020.

SŽDC v květnu mluvila o tom, že průměrné náklady na kompletní výstroj pro jednoho zaměstnance nepřesáhnou 16 tisíc korun bez DPH. Předpokládané finanční náklady na obměnu stejnokrojů pro 4500 uniformovaných zaměstnanců se tak podle květnového vyjádření měly pohybovat kolem 70 milionů korun. Podle zadávací dokumentace má být jen za 80 milionů první dílčí objednávka, která bude učiněna hned po podpisu rámcové smlouvy. Další dílčí objednávky mají následovat.

Nové uniformy SŽDC.
Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC (dnes SŽ).
Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC.
Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC.
Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC.
Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC.
Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDCNové uniformy SŽDC. Pramen: SŽDC

Nové uniformy jsou dle popisu během přehlídky mimo jiné „pohodlné, vzdušné a nemačkavé.“ Mají reflexní prvky a nesou nové logo SŽDC, které je i na knoflících. To se může ukázat jako zádrhel, neboť v parlamentu je novela zákona o drahách, která název SŽDC zkracuje na Správa železnic.

Nezbytnou součástí stejnokroje bude červená čepice. Kromě základního dělení na pánské a dámské mají několik dalších podvariant, například zimní a letní. Všichni zaměstnanci je mají dostat najednou.

Dvě rámcové smlouvy v celkové hodnotě 120 milionů korun uzavřely začátkem roku i České dráhy. Po další čtyři roky jim bude uniformy dodávat společnost Vestimentum z oděvního holdingu Blažek. Ten byl dodavatelem ČD dosud. Navrhl rovněž novou podobu uniforem SŽDC.

Tagy SŽDC uniforma
13 komentářů