České dráhy vysoutěžily dodávku nových stejnokrojů za 120 milionů, budou od Blažka

Stejnokroje Českých drah pro vlakový personál. Foto: České dráhyStejnokroje Českých drah pro vlakový personál. Foto: České dráhy

Nové stejnokroje pro vlakové čety bude další čtyři roky dodávat Českým drahám společnost Vestimentum. O výměnu dodavatele jde jen na

Nové stejnokroje pro vlakové čety bude další čtyři roky dodávat Českým drahám společnost Vestimentum. O výměnu dodavatele jde jen na první pohled. Vítězná firma patří pod oděvní holding Blažek, který stejnokroje dodává dosud.

Vítězství společnosti Vestimentum vyplývá z informací na profilu zadavatele Českých drah, potvrdil ho mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Jde o dvě rámcové smlouvy v celkové hodnotě 120 milionů korun bez DPH.

České dráhy zakázku rozdělily do dvou částí. Vestimentum bylo jediným uchazečem  v části na venkovní oděvy, tedy saka, kalhoty, sukně, vesty, kabáty a bundy. V druhé části na svrchní oděvy a doplňky (košile, halenky, pulovry, fleecové bundy v dámské a pánské variantě)a doplňky – vázanky, šály, šátky a kulich) byla v soutěži společně ještě s firmou Dafné profi. Ta byla ale ze soutěže vyřazena pro nesplnění podmínek. Její nabídka byla o deset milionů korun levnější.

Podle mluvčího Českých drah je design nově zasmluvněných uniforem včetně doplňků je zachován totožný s předchozí kolekcí z prosince 2015, aby byla zajištěna co nejvyšší jednotnost zaměstnanců Českých drah. „Rovněž byl zachován vyšší standard kvality materiálů a střihů. U vybraných položek došlo navíc na základě dotazníkového šetření mezi zaměstnanci ČD k dalšímu vylepšení komfortu užívání, a to např. zvýšení odolnosti materiálu saka proti žmolkování či oděru,“ dodal Šťáhlavský. Upozornil, že jde pouze o stejnokroje určené pro zaměstnance vlakových čet a pracovníky přicházející do styku se zákazníkem, nejde o oblečení pro strojvedoucí.

Tagy Blažek České dráhy stejnokroje Top Vestimentum
31 komentářů