Velké omezení na hlavním tahu Brno – Svitavy končí. Nová okružní křižovatka u Sebranic otevírá ve čtvrtek

Okružní křižovatka Sebranice. Foto: ŘSDOkružní křižovatka Sebranice. Foto: ŘSD

Nová křižovatka má přinést bezpečnější provoz.

Ze silnice I/43 zmizí zítra jedno z velkých omezení, které od začátku července komplikuje provoz mezi Svitavami a Brnem. Končí stavba okružní křižovatky u Sebranic. „Úplné zprovoznění stavby a odstranění semaforů plánujeme ve čtvrtek 2. listopadu v odpoledních hodinách. Aktuálně odstraňujeme provizorní komunikaci,“ řekla Lucie Trubelíková z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Místem denně projede 15 tisíc aut.

Ředitelství silnic a dálnic se rozhodlo postavit novou křižovatku namísto původní stykové silnic I/43 a II/150 u Sebranic hlavně pro větší bezpečnost. „Velmi mě těší, že nová okružní křižovatka přispěje ke snížení nehodovosti v místě, které bylo dějištěm častých dopravních nehod, bohužel i s fatálními následky. Intenzita dopravy stále roste a mnozí řidiči ve směru Brno – Svitavy nehleděli na snížení rychlosti, a výjezd od Boskovic byl proto velmi riskantní. Navíc bude křižovatka součástí křížení I/43 s novou I/73,“ dodala  senátorka za Blansko Jaromíra Vítková.

Zakázku za 33 milionů korun získala společnost OHLA ŽSD. „Zavedení kyvadlového provozu bohužel dočasně působilo dopravní komplikace. Řidičům děkuji za trpělivost a věřím, že stavba splní svůj účel a zajistí větší bezpečnost. Nová okružní křižovatka s průměrem 40 m má tři paprsky. Čtvrtý severní paprsek bude následně potřeba až v rámci dostavby obchvatu Sebranic silnicí I/19 s napojením silnice I/43 a pře­ložky silnice II/150. Součástí stavby bylo i vybudování nového veřejného osvětlení v oblasti křižovatky a jeho doplnění na silnici I/43 směrem na Sebranice, které je již funkční,“ dodal ředitel Závodu Brno ŘSD David Fiala.

Tagy I/143 OHLA ŽS okružní křižovatka okružní křižovatka Sebranice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
23 komentářů