Velká oprava D3 končí, kratší omezení zůstane u odpočívky Mitrovice

Oprava dálnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOprava dálnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Dálnice ve zmíněném úseku vykazovala řadu závad, jako jsou trhliny na povrchu vozovky, výtluky nebo příčné nerovnosti.

Na D3 na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje končí po dvou měsících dosud největší oprava této dálnice. Opravy se dočkal povrch mezi 62. a 71. kilometrem, což je úsek od začátku dálnice u Nové Hospody ke sjezdu na Chotoviny. Během prací byl provoz výrazně omezen, po většinu času na jeden pruh každým směrem. V některých termínech bylo nutné dálnici zcela objet.

„Nejpozději v pátek by měla být opět bez výrazných komplikací průjezdná převážná většina opravovaného úseku,“ uvedl jihočeský mluvčí ŘSD Adam Koloušek. Kvůli dokončovacím pracím nicméně i nadále zůstane až do konce července kratší omezení ve směru na Prahu od odpočívky Mitrovice až k napojení na silnici I/3. Provoz zde bude veden jedním pruhem, samotná odpočívka bude od 28. července do 1. srpna uzavřena.

Dálnice ve zmíněném úseku vykazovala řadu závad, jako jsou trhliny na povrchu vozovky, výtluky nebo příčné nerovnosti. Součástí stavby byla také oprava povrchu na mimoúrovňové křižovatce Chotoviny a stavební úpravy povrchu na oboustranné odpočívce Mitrovice.

Zakázku získalo v tuzemsku netradiční sdružení českých a maďarských firem, které fakticky vede skupina Metrostav. Podle veřejného registru byla smlouva uzavřena s konsorciem MI Roads (vedoucí sdružení), BES, Subterra (se sídlem v maďarském Györu) a Dömper (se sídlem v maďarském Lábatlanu). Cena činí 218 milionů korun bez DPH.

Tagy D3 ŘSD
9 komentářů