Velká dopravní komplikace pro Frýdek-Místek, oprava mostů uzavře Beskydskou ulici

Mosty na silnici I/56 ve Frýdku-Místku, které čeká oprava. Foto: ŘSDMosty na silnici I/56 ve Frýdku-Místku, které čeká oprava. Foto: ŘSD

Práce se rozeběhnou už příští týden a potrvají maximálně 24 týdnů.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) připravuje opravu mostů silnice I/56 ve Frýdku-Místku. Práce se rozeběhnou už příští týden, pravděpodobně od úterý 8. srpna. Rekonstrukce zkomplikuje dopravu ve městě, Beskydskou ulici mezi kilometry 53,2 až 53,3 provozního staničení totiž čeká úplná uzavírka.

Pod opravovanými mosty zůstane zachován obousměrný provoz zúženými pruhy silnice I/48. Viditelně značené objízdné trasy povedou po novém dálničním obchvatu (D48, D56) a přes silnice nižších tříd (I/48, I/56, III/4848h) na území města.

Dotčená lokalita a umístění mostů, které čeká oprava.zdroj: ŘSD

Dotčená lokalita a umístění mostů, které čeká oprava.
zdroj: ŘSD

Jak informovalo ŘSD v tiskové zprávě, z celkového počtu 11 nabídek ve výběrovém řízení zvítězila firma Eurovia CS, která na mostě postaveném v roce 1977 provede opravu mostního svršku a sanaci spodní stavby včetně podhledu nosné konstrukce. Před zprovozněním dojde také k osazení nových bezpečnostních prvků.

„Zhotovitel se smluvně zavázal dokončit práce do 24 týdnů po zahájení. Cena opravy dosahuje částky téměř 45 milionů korun bez DPH,“ doplnil Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD.

Dotčené místo se nachází v dopravně exponované lokalitě, prochází přes něj několik důležitých tahů a sousedí s rozsáhlou obchodní zónou v čele se supermarketem Tesco.

Mosty na silnici I/56 ve Frýdku-Místku, které čeká oprava. Foto: ŘSDMosty na silnici I/56 ve Frýdku-Místku, které čeká oprava. Foto: ŘSDMosty na silnici I/56 ve Frýdku-Místku, které čeká oprava. Foto: ŘSD
Tagy Beskydská ulice Frýdek-Místek I/56 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD silnice I/56
1 komentář