Velká africká zakázka. Z Kunovic odletěly první L 410 NG pro Air Senegal

L 410 NG pro Air Senegal. Foto: Aircraft IndustriesL 410 NG pro Air Senegal. Foto: Aircraft Industries

Pro Aircraft Industries jde o další nový trh po ztrátě odbytu v Rusku.

Letecká společnost Air Senegal odebere postupně pět nových letadel L 410 NG od české společnosti Aircraft Industries ze skupiny Omnipol. První dva letouny odletěly dnes z Kunovic do Dakaru.

O zakázce a přeletu prvních dvou letadel informoval výrobce na svých stránkách. Pro Aircraft Industries je Afrika dalším novým trhem, který firma získala po ztrátě tradičního odbytiště v Rusku. „V loňském roce jsme pronikli s letouny na trhy ve Střední Asii, nově posilujeme také na trzích v Africe,“ řekl prezident Omnipolu Jiří Podpěra.

Letadla čeká přes 5000 kilometrů dlouhá cesta se čtyřmi mezipřistáními, jsou v barvách státního dopravce Air Senegal. „Naše letouny mají díky svým specifickým vlastnostem mnoho výhod, a proto věřím, že Senegal bude dalším z mnoha spokojených uživatelů těchto legendárních strojů na africkém kontinentu,“ dodal Podpěra.

Oproti staršímu modelu L 410 UVP-E20 nabízí vylepšené letové parametry a provozní charakteristiky, modernější technologie a inovovanou avioniku. Konkrétně má delší dolet, přepraví také o 500 kilogramů více nákladu. Dvojnásobně větší je také zavazadlový prostor. Kapacita je 19 cestujících.

Letoun kompletně vznikl v Aircraft Industries, na jeho výrobě se podílí 617 českých firem. K výrobě jednoho stroje je potřeba 13 000 součástek, 15 000 šroubů, 15 000 metrů kabelů a 180 000 nýtů.

L 410 NG pro Air Senegal. Foto: Aircraft IndustriesL 410 NG pro Air Senegal. Foto: Aircraft IndustriesL 410 NG pro Air Senegal. Foto: Aircraft Industries
Tagy Air Senegal Aircraft Industries L 410 NG
92 komentářů