V Praze začínají dvě opravy vytížených úseků. V Bohnicích a na rampě z Povltavské

Křižovatka ulic Čimická a K Pazderkám. Foto: Google Street ViewKřižovatka ulic Čimická a K Pazderkám. Foto: Google Street View

Na bohnické křižovatce dojde i k úpravám pro větší bezpečnost chodců.

Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK) začne v pondělí dvě opravy na severním břehu Vltavy, které zkomplikují provoz na několik týdnů. Na čtyři týdny bude omezen provoz kvůli rekonstrukci křižovatky Čimická – K Pazderkám v Bohnicích, až do Vánoc pak potrvá oprava nájezdové rampy z Povltavské na most Barikádníků.

V Bohnicích opraví křižovatku za 10,6 milionu korun společnost Strabag. Dojde nejen k opravě křižovatky, ale také k rekonstrukci navazující vozovky v ulici Čimická až po ulice Lindavská a Lehnická. Jde o zhruba 300 metrů.

Součástí rekonstrukce je úprava pro zvýšení bezpečnosti chodců a dopravy. Upravené bude jihovýchodní nároží chodníku a ostrůvku, kdy dosavadní montované plastové obruby nahradí stavební úpravy ve stejné pozici a geometrii. Dojde tak ke sjednocení povrchu v celé ploše nároží. Jeho povrch bude konstruován z litého asfaltu a položen až ke stávající sadové obrubě. Hmatové prvky pro nevidové a slabozraké získají podobu betonové reliéfní červené dlažby.

Stavební práce a dopravní omezení budou probíhat ve čtyřech etapách, detailně jsou popsány na stránkách TSK. Práce mají skončit 26. listopadu.

S omezením až do 19. prosince musejí počítat řidiči u nájezdu z Povltavské ulice na most Barikádníků a dál do centra. Práce jsou rozděleny na tři etapy. První etapa proběhne ještě letos s plánovaným ukončením do 19. prosince 2023. Druhá a třetí etapa je plánována na první polovinu příštího roku. Termín zahájení závisí na klimatických podmínkách a bude upřesněn.

V rámci stavebních prací bude kompletně opraven mostní svršek, tedy stávající vozovka, mostní dilatační závěry, železobetonové římsy včetně záchytného systému, izolace a odvodnění mostu. Zakázku získala společnost Hobst za 28 milionů. Kompletně je popsána na stránkách TSK.

Tagy Čimická Hobst Povltavská praha Strabag TSK Praha
7 komentářů