V Plzni přestali se škrty v MHD, některé spoje už jezdí posílené, aby měli lidé dostatek místa

Nová tramvaj EVO2 pro Plzeň. Foto: PMDPNová tramvaj EVO2 pro Plzeň. Foto: PMDP

V záplavě zpráv o rušení spojů v městské hromadné dopravě přišlo první město s částečným posílením spojů. Plzeňské městské dopravní

V záplavě zpráv o rušení spojů v městské hromadné dopravě přišlo první město s částečným posílením spojů. Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) začaly po vlně škrtů některé spoje posilovat.

V současné situaci je pro nás nejdůležitější, aby nedocházelo k přeplňování vozů, proto situaci nepřetržitě sledujeme a v případě potřeby co nejrychleji reagujeme,“ říká Roman Zarzycký, první náměstek primátora  a předseda představenstva PMDP. „Na vybraných linkách jsme zavedli mimořádné posilové spoje nebo jsme přistoupili k dodatečnému nasazení velkokapacitních vozů,“ dodal.

PMDP k posílení přistoupily i díky datům z automatického počítání cestujících. V Plzni podle dat ubylo v MHD 70 % cestujících. Zároveň však došlo ke zvýšení nároků cestujících na vnitřní prostor vozidel a v případě mírného zaplnění se již cítí nekomfortně. Proto například PMDP již minulý týden posílily spoj jedoucí z Křimic ve 22:09 na lince 41 druhým autobusem, který jede ve stejný čas. Na lince 15 pak byly na většinu spojů nasazeny velkokapacitní trolejbusy. Na začátku tohoto týdne došlo k zavedení mimořádných posilových spojů po trase linky 15 s odjezdem 5:46, 6:32 a 13:08 od Hlavního nádraží a 6:13 a 13:58 z Borských polí. Zároveň na vybrané spoje linek 29, 33 a 34 byly nasazeny kloubové autobusy.

Po přijetí nejnovějších opatření ze záznamu vyplývá, že v současnosti nedochází k výraznějšímu přeplňování vozů městské veřejné dopravy, a to ani během přepravních špiček,“ říká Jiří Ptáček, generální ředitel PMDP. Další změny podle něj nastanou nejspíše až po Velikonocích.

Tagy omezení dopravy kvůli koronaviru Plzeňské městské dopravní podniky PMDP
6 komentářů