Brno zavádí prázdninový provoz. Chybí řidiči i cestující

Brněnská vánoční Astra v ulicích města. Zdroj: Facebook - Marcel (Brňák) GalbaBrněnská vánoční Astra v ulicích města. Zdroj: Facebook - Marcel (Brňák) Galba

DPMB zachová některé školní spoje.

Dopravní podnik města Brna (DPMB) od pondělí 31. ledna omezí svůj provoz na prázdninové jízdní řády. DPMB to oznámil na svých stránkách, kde krok vysvětluje „společenskou situací související s onemocněním Covid-19, především na pokles počtu cestujících a postupně se zvyšující nemocnost řidičů MHD“. Autobusy, tramvaje a trolejbusy pojedou podle prázdninových jízdních řádů.

Kromě toho budou nad rámec prázdnin s výjimkou příštího pátku (pololetní prázdnin) zajištěn provoz školních autobusových linek š85, š86 a š88. Pojedou také školní spoje na linkách 52, 65 a 70, linky 50 a 69 budou v ranních hodinách obsluhovat zastávku ZŠ Vedlejší a také bude posílen provoz na linkách 41, 49, 57, 65, 68, 70 a 75.

Intervaly v prázdninovém provozu jsou větší než během pracovních dnů, současně ale kratší než o víkendech. Dopravce k redukci donutila situace s přesčasy a karanténami, řada spojů jezdila jen díky brigádníkům.

Na prázdninový režim přešel z podobných důvodů nedávno královéhradecký dopravní podnik.

Tagy brno Dopravní podnik města Brna DPMB omezení dopravy kvůli koronaviru
36 komentářů