RegioJet přeruší od pátku spoj z Opavy do Prahy

Lokomotiva TRAXX v barvách RegioJetu v Praze. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czLokomotiva TRAXX v barvách RegioJetu v Praze. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Od dnešního dne omezují České dráhy kvůli nižší poptávce provoz pendolin.

Po Českých drahách přistupuje kvůli slabší poptávce k redukci spojení Prahy a Ostravska i RegioJet. Od 28. ledna přeruší zatím na neurčito přímý spoj Praha – Opava.

Vyplývá to z údajů v rezervačním systému, poslední vlak vypraví 27. ledna. V rezervačním systému dopravce zatím další spoje z Opavy naplánované nejsou. RegioJet mezi Prahou a Opavou jezdí jednou denně: v 5.57 z Opavy a v 16.18 z Prahy.

„Spoj RJ 1013 zůstane zachován v úseku Praha – Ostrava-Svinov a nově bude pokračovat až do stanice Bohumín, namísto zrušeného spoje RJ 1019. V návaznosti na tuto skutečnost jsou některé spoje posíleny tak, aby byla kapacita v ostatních vlacích dostačující a byl zachován komfort pro cestující. Průběžně také sledujeme kapacity našich spojů a jakmile opět zaznamenáme růst, spoj bude znovu obnoven,“ řekl provozní ředitel Jiří Jahelka. Majitel RegioJetu Radim Jančura věří, že se spoje brzy vrátí. „Snad bude za tři týdny po covidu a provoz se vrátí k normálu,“ podotkl  Jančura.

Přímé spojení mezi oběma městy zatím dál nechávají České dráhy se svým IC Opavan. Od dnešního dne omezují spojení mezi Prahou a Ostravskem i České dráhy. Až do konce února zredukují provoz vlaků SuperCity Pendolino Půjde konkrétně o vlaky SC 500, SC 507 a SC 509, které budou ve většině dnů odřeknuty bez náhrady.

„Podobně jako v minulých vlnách nemoci Covid-19, přizpůsobujeme nabídku poptávce, kdy s nastupující vlnou omikron nemoci Covid-19 sledujeme menší zájem o cestování. Očekáváme, že v dalších týdnech s odborníky avizovaným velkým nárůstem nemocných v důsledku varianty omikron Covid-19 bude poptávka dál klesat,“ uvedl mluvčí Českých drah Petr Štáhlavský.

Tagy České dráhy omezení dopravy kvůli koronaviru RegioJet
120 komentářů