Ani běžný, ani prázdninový. DPO kvůli chybějícím řidičům zavádí novou kolonku v jízdních řádech

Nová tramvaj Škoda 39T. Foto Jan Meichsner / Zdopravy.czNová tramvaj Škoda 39T. Foto Jan Meichsner / Zdopravy.cz

V Ostravě je aktuálně v pracovní neschopnosti pětina řidičů.

Dopravní podnik Ostrava (DPO) musí kvůli nedostatku řidičů způsobeném pandemií a karanténami dál omezit provoz. Kvůli redukci zavedl novou kolonku v jízdních řádech: aktuální jízdní řády jsou označeny jako „zvláštní“. Rozsahem se blíží omezení běžném o prázdninách. Další škrty začnou od čtvrtka 4. února.

Podle mluvčí DPO Terezy Šnoblové je aktuálně v pracovní neschopnosti pětina řidičů. Na většině tramvajových linek dojde k prodloužení intervalů, a tím ke snížení celkového počtu spojů. Tramvajový provoz MHD se přiblíží prázdninovému jízdnímu řádu.

Abychom minimalizovali nepohodlí spojené s omezením provozu, budou na linky podle provozních možností přednostně nasazovány tramvaje s větší přepravní kapacitou. Prioritou je pro nás důvěra cestujících, tím pádem i jejich včasná informovanost o všech omezeních. Proto je přímo ve vozidlech s předstihem doprovází speciální hlášení o změnách, informace jsou vyvěšeny na zastávkách a podrobně jsou sepsány i na našem webu,“ dodal Daniel Morys, předseda představenstva a generální ředitel DPO.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO omezení dopravy kvůli koronaviru
49 komentářů