V Ludgeřovicích začíná téměř pětiměsíční uzavírka, vznikne okružní křižovatka

Křižovatka v Ludgeřovicích. Foto: Google Street ViewKřižovatka v Ludgeřovicích. Foto: Google Street View

Proměna křižovatky má přinést větší bezpečnost provozu.

Ludgeřovice jsou další obcí, kde namísto nepřehledné stykové křižovatky vznikne okružní. V obci dnes kvůli přestavbě křižovatky ulic Hlučínská a Markvartovická začala uzavírka, která potrvá 140 dnů. Akci financuje Moravskoslezský kraj a obec.

Zakázku za 12,3 milionu korun získala společnost PORR. Po přestavbě má být křižovatka přehlednější a bezpečnější. Po dobu prací bude opravovaný úsek neprůjezdný, během letních prázdnin tudy nebudou moci ani vozidla Integrovaného záchranného systému ani MHD.

Nová okružní křižovatka bude mít čtyři větve. Součástí projektu je také úprava návazných pěších tras. Po celou dobu budou muset řidiči počítat s objížďkou. Ta povede po silnici I/56 do Hlučína a následně po silnici číslo II/469 směrem na Markvartovice.

Do konce června bude místem umožněn průjezd vozidlům IZS a MHD. V další etapě, tedy od 1. července do 3. září, bude platit úplná uzávěra pro veškerou dopravu. Pak tudy opět záchranáři a autobusy projedou. Rekonstrukce tedy ovlivní organizaci dopravy autobusových linek 56, 67 a 68. Od 12. června bude linka 56 odkloněna na silnici I/56. Linky 67 a 68 pojedou po svých trasách jen s drobnými úpravami. Výlukové jízdní řády budou vyvěšené na zastávkách, zveřejněny jsou také například na stránkách obce Ludgeřovice.

Tagy Ludgeřovice Moravskoslezský kraj Porr
4 komentáře