V Ludgeřovicích otevřeli novou okružní křižovatku

Nový kruhový objezd v Ludgeřovicích. Zdroj: Moravskoslezský krajNový kruhový objezd v Ludgeřovicích. Zdroj: Moravskoslezský kraj

Akci financoval Moravskoslezský kraj a obec.

Nový kruhový objezd nahrazující nepřehlednou stykovou křižovatku dnes otevřeli v Ludgeřovicích na Hlučínsku. Přestavbu financoval z podstatné části Moravskoslezský kraj.

Kruhový objezd má čtyři větve. Očekává se od něj větší bezpečnost provozu a plynulé dopravní propojení ulic Markvartovické (III/4697) a Hlučínské (III/466111) a nově také dopravní obsluhy směřující k plánovanému Centru služeb.

Nový kruhový objezd v Ludgeřovicích na Hlučínsku.Zdroj: Moravskoslezský kraj

Nový kruhový objezd v Ludgeřovicích na Hlučínsku.
Zdroj: Moravskoslezský kraj

„Kruhové objezdy jsou zvláště v centrech obcí a měst rozhodně bezpečnějším řešením provozu než klasické křižovatky. Je potvrzeno, že ‚kruháče‘ mají méně kolizních bodů, řidiči do nich vjíždějí pomaleji a případné srážky aut bývají hlavně s bočním nárazem. Díky tomu nedochází haváriím s vážným zraněním. Jsem rád, že se okružní křižovatky dočkaly i Ludgeřovice,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka.

Zhotovitelem přestavby byla společnost PORR. Kraj zaplatil 9,79 milionu korun, obec uhradila 1,97 milionu korun. Součástí projektu byla také úprava návazných pěších tras.

Nový kruhový objezd v Ludgeřovicích. Zdroj: Moravskoslezský krajNový kruhový objezd v Ludgeřovicích. Zdroj: Moravskoslezský krajNový kruhový objezd v Ludgeřovicích. Zdroj: Moravskoslezský kraj
Tagy kruhový objezd Ludgeřovice Moravskoslezský kraj Porr
19 komentářů