dkv-spojujeme

Tuzemské Iveco zvedlo výrobu na dalších rekord, loni dokončilo 4286 autobusů

Výroba autobusů ve vysokomýtském závodě Iveco Czech Republic. Foto: IvecoVýroba autobusů ve vysokomýtském závodě Iveco Czech Republic. Foto: Iveco

Vysokomýtský výrobce autobusů Iveco Czech Republic má za sebou další rekordní rok. V roce 2018 vyrobil 4286 autobusů, čímž překonal

Vysokomýtský výrobce autobusů Iveco Czech Republic má za sebou další rekordní rok. V roce 2018 vyrobil 4286 autobusů, čímž překonal rekord z roku 2017, který činil 4104 vozů.

Výroba se loni rozšířila o turistický model Evadys a zcela nový Crossway Low Entry na zemní plyn (CNG) a Crossway Low Entry ve velkokapacitním třínápravovém provedení o délce 14,5 metru.

Závod ve Vysokém Mýtě pracuje od loňska například na dodávce 400 dvanáctimetrových autobusů Crossway Low Entry pro Abidžan v Pobřeží slonoviny.

Pokud jde o český trh, došlo k mírnému poklesu dodávek. Loni bylo v tuzemsku registrováno 315 nových busů Iveco, předloni 346.

Iveco Czech Republic zaměstnává 3781 lidí, loni počet pracovníků stoupl o více než čtyři stovky. Na přelomu roku firma vyplatila zaměstnancům individuální část motivační odměny, která dosahuje až 21 tisíc korun na zaměstnance.

Druhý výrobní závod na autobusy má Iveco, které patří do koncernu CNH Industrial, ve francouzském Annonay.

Tagy 2018 Iveco Czech Republic výroba
6 komentářů