SŽDC zahájí opravu Posázavského pacifiku na dalším úseku u Kácova, výluka se rozšíří

Zastávka Chabeřice. Motorový vůz 810 by zde měl podle návrhu SŽDC zaplatit za zastavení 1,20 Kč. Autor: Stribrohorak – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36808016Zastávka Chabeřice. Motorový vůz 810 by zde měl podle návrhu SŽDC zaplatit za zastavení 1,20 Kč. Autor: Stribrohorak – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36808016

Správa železniční dopravní cesty rozšíří v pondělí opravy na Posázavském pacifiku (trať 212) i o úsek z Kácova do Ledečka.

Správa železniční dopravní cesty rozšíří v pondělí opravy na Posázavském pacifiku (trať 212) i o úsek z Kácova do Ledečka. Už od poloviny října se pracuje mezi Zručí nad Sázavou a Kácovem, celkem se tak provede kompletní oprava železničního svršku i spodku na 30 kilometrech tratě. Náhradní autobusová doprava bude obsluhovat úsek ze Zruče až do Ratají. Hotovo má být koncem června příštího roku.

Na více než 115 let staré trati došlo v loňském roce k omezení dopravy, v úseku Kácov – Zruč nad Sázavou pak před rokem k úplnému zastavení provozu vlaků. Hlavním důvodem byly defekty kolejnic, které nebylo možné odstranit prostou údržbou a opravami. Hranice životnosti dosáhl také větší počet pražců, což má vliv na stabilitu koleje. Dalším důvodem zastavení provozu byly nestabilní skalní stěny v bezprostřední blízkosti trati, z nichž docházelo k uvolňování kamenů.

„Touto opravou bude ve zmíněném úseku trať v dlouhodobém horizontu bez jakýchkoli provozních omezení ke spokojenosti cestujících,“ uvedl mluvčí SŽDC Marek Illiaš. Náklady dosáhnou částky 616,9 milionu korun.

Tagy oprava Posázavský pacifik SŽDC trať 212 výluka
71 komentářů