dkv-spojujeme

SŽDC vypsala tendr na velkou opravu Posázavského pacifiku, vyjde na půl miliardy

Zastávka Chabeřice. Motorový vůz 810 by zde měl podle návrhu SŽDC zaplatit za zastavení 1,20 Kč. Autor: Stribrohorak – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36808016Zastávka Chabeřice. Motorový vůz 810 by zde měl podle návrhu SŽDC zaplatit za zastavení 1,20 Kč. Autor: Stribrohorak – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36808016

Správa železniční dopravní cesty hodlá ještě letos na podzim začít s odstraňováním ostudy v podobě výluky na Posázavském pacifiku. Železničáři

Správa železniční dopravní cesty hodlá ještě letos na podzim začít s odstraňováním ostudy v podobě výluky na Posázavském pacifiku. Železničáři aktuálně vypsali soutěž na velkou rekonstrukci východní větvě pacifiku (trať 212) v úseku Ledečko – Kácov – Zruč nad Sázavou. Předpokládaná cena opravy činí 478 milionů korun bez DPH.

Předmětem zakázky je oprava železničního svršku i spodku. Na podání nabídky mají firmy čas do 20. července. „Zejména jde o výměnu kolejnic, pražců, kolejového roštu, montáž a demontáž kolejového roštu, strojní čištění štěrkového lože, opravu přejezdů, opravu nástupišť, opravu osvětlení, opravu mostů a propustků, sanaci a očištění skal, opravu opěrných zdí, opravu odvodnění,“ vyjmenovává zadávací dokumentace. Hotovo by mělo být v červnu příštího roku.

Trať 212 se stala příkladem nedostatečné péče státu o některé tratě. SŽDC v úseku Kácov – Zruč nad Sázavou nejprve zavedla pomalé jízdy, od října na trati zastavila provoz úplně. České dráhy ale už předtím kvůli pomalým jízdám raději zavedly v kritickém úseku náhradní autobusovou dopravu.

 

Tagy oprava Posázavský pacifik SŽDC tendr trať 212
48 komentářů