SŽDC začne na jaře s velkou opravou Smíchovského nádraží, dnešní hospoda zmizí

Nádraží Praha-Smíchov. Pramen: FB SŽDCNádraží Praha-Smíchov. Pramen: FB SŽDC

Správa železniční dopravní cesty se letos v dubnu pustí do velké opravy budovy Smíchovského nádraží. Rekonstrukce v odhadované hodnotě 400

Správa železniční dopravní cesty se letos v dubnu pustí do velké opravy budovy Smíchovského nádraží. Rekonstrukce v odhadované hodnotě 400 milionů korun se bude týkat středního traktu i obou křídel. Hotovo by mělo být na jaře 2022.

„V rámci modernizace dojde k vyčištění a otevření prostor odjezdové haly od nepůvodních prvků. Naší snahou je maximální využití budovy, hlavně z hlediska umístění složek vlastníka objektu a komerční sféry,“ uvedla SŽDC na své facebookové stránce.

Podle mluvčí SŽDC Radky Pistoriusové bude jižní křídlo objektu využito pro administrativu správců železnic, severní část bude vyhrazena komerci. Vedle obchodních jednotek se počítá s poštou a prostory pro dopravce. Centrální část bude sloužit cestujícím a využije se také pro obchod.

Na nádraží má nově vzniknout například prostor pro supermarket, toalety se přemístí blíže k hlavní trase pro cestující, ve druhém podlaží v místě stávající restaurace se plánuje zachování gastronomického provozu, ale v podobě takzvaného food courtu.

Na nádraží budou vybudovány i nové výtahy a eskalátory do druhého podlaží. „Dále dojde k lepšímu prostorovému a funkčnímu uspořádání pokladen, které budou nabízet i prostor pro prodej jízdenek více dopravců,“ doplnila správa železnic.

Půjde o největší rekonstrukci budovy od jejího vzniku v polovině 50. let. 20. století.

Tagy oprava Smíchovské nádraží SŽDC
73 komentářů