Strakonické nádraží projde další velkou opravou. Po kolejišti jde na řadu výpravní budova

Výpravní budova ve Strakonicích před rekonstrukcí. Pramen: Správa železnicVýpravní budova ve Strakonicích před rekonstrukcí. Pramen: Správa železnic

Správa železniční dopravní cesty zahájila velkou rekonstrukci další výpravní budovy. Za devět měsíců má projít kompletní proměnou strakonické nádraží. Naváže

Správa železniční dopravní cesty zahájila velkou rekonstrukci další výpravní budovy. Za devět měsíců má projít kompletní proměnou strakonické nádraží. Naváže na už dřívější velkou modernizaci samotné stanice, kde došlo k vybudování nástupišť. Oprava vyjde na 52 milionů korun.

Součástí rekonstrukce jsou kompletní stavební úpravy výpravní budovy, kdy se kromě všech vnitřních instalací nutných pro bezpečný provoz nádraží opraví také krov a vymění se střešní krytina. Dále dojde k výměně stropních konstrukcí dvou pater a odsušení celého objektu. Nově zrekonstruovaná a zateplená fasáda si zachová historizující ráz.

Pro cestující vznikne bezbariérově přístupná, prostorná a moderní odbavovací a čekárenská hala, prodejní prostory s novinami a s občerstvením, pokladny dopravců a v neposlední řadě nové sociální zázemí s bezbariérovými toaletami. Díky novému informačnímu systému se cestující dozví aktuální odjezdy a příjezdy nejen vlaků, ale i autobusů v sousedním dopravním terminálu. Přístup na něj bude novými třetími dveřmi z boku budovy, vedoucími přímo do prostoru autobusového nádraží.

Tagy rekonstrukce nádraží Správa železniční dopravní cesty železniční stanice Strakonice
11 komentářů