Stadler je blízko dodávce tramvají do Krakova, přihlásil se jako jediný

Tramvaj Stadler Tango Kraków Lajkonik. Foto: StadlerTramvaj Stadler Tango Kraków Lajkonik. Foto: Stadler

Výrobce železniční techniky Stadler je blízko dalšímu kontraktu na nové tramvaje. V soutěži pro krakovský dopravní podnik MPK na dodávku

Výrobce železniční techniky Stadler je blízko dalšímu kontraktu na nové tramvaje. V soutěži pro krakovský dopravní podnik MPK na dodávku až 60 tramvají je jediným uchazečem. Za tramvaje ale požaduje více, než v Krakově očekávali.

Vyplývá to z informací, které krakovský dopravní podnik zveřejnil na svých stránkách.  Stadler za všechny tramvaje požaduje 619,3 milionu zlotých (3,684 miliardy korun), což je o 65 milionů zlotých více, než byla předpokládá cena. MPK ale uvedl, že nabídku bude hodnotit a zabývat se jí.

Stadler má v případě uzavření smlouvy jistotu jen deseti tramvají, na zbytek je opce. V Krakově čekají na výsledek jednání o evropských dotacích na nákup dalších tramvají. Už loni Stadler v konsorciu se společností Solaris vyhrál soutěž na 50 tramvají. Vozidla označená jako Tango Kraków Lajkonik má výrobce začít předávat letos. Nová nabídka pro Krakov počítá se stejnými vozy. Část z nich má být vybavena bateriemi pro dojezd mimo trolejové vedení.

 

Tagy MPK Krakov Stadler
7 komentářů